Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Ιστορίας Πόλεως Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, επαναλαμβάνοντας μία από τις βασικές θέσεις της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”.



Ο Κ. Γκιουλέκας ανακοίνωσε πως με πρωτοβουλία της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, οι βάσεις για τη δημιουργία ενός τέτοιου Μουσείου έχουν τεθεί, αφού στο παρελθόν συγκεντρώθηκαν πάρα πολλές υπογραφές Θεσσαλονικέων γι’ αυτό το σκοπό. Επισήμανε πως ο εορτασμός για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης δημιουργεί την καταλληλότερη συγκυρία για την ίδρυση ενός τέτοιου Μουσείου αφιερωμένου στην ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ο Κ. Γκιουλέκας έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:

«Με πρωτοβουλία της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό -σε συνεργασία με πολίτες και φορείς- τις συζητήσεις και τις σχετικές διαδικασίες για τη δημιουργία ενός Μουσείου Ιστορίας Πόλεως Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν συγκεντρώσαμε γι’ αυτό το σκοπό υπογραφές πολλών συμπολιτών μας.

Θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα Μουσείο για την ιστορία αυτής της πόλης, ένα Μουσείο που με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και κειμηλίων, εγγράφων, φωτογραφιών, εφημερίδων και άλλου αρχειακού υλικού θα “ταξιδεύει” τους επισκέπτες και τους πολίτες στο παρελθόν της Θεσσαλονίκης δίνοντάς τους έτσι μία ολοκληρωμένη αντίληψη για την ιστορία της.

Ένα Μουσείο που θα καλύπτει όλες τις περιόδους της Θεσσαλονίκης, από την ίδρυσή της έως και τις μέρες μας. Ένα Μουσείο που θα συμπληρώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη νεότερη φάση της ιστορίας της πόλης κατά τους τελευταίους αιώνες.

Το 2012, έτος που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον ένα αιώνα ελεύθερου βίου της, αποτελεί την πιο κατάλληλη χρονική στιγμή για την ίδρυση ενός τέτοιου Μουσείου που θα αποτελέσει σπουδαίο δώρο για τους πολίτες αυτής της πόλης αλλά και προορισμό για τους επισκέπτες της οι οποίοι μέσα από αυτό θα γνωρίζουν το ιστορικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης. Πέρα από το ήδη υπάρχον ιστορικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις ώστε να δημιουργήσουμε ένα Μουσείο με εκθέματα, αντάξιο της ιστορικής παρουσίας αυτής της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ