Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

H Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι η ξεκίνησε, από σήμερα, η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών για τις επικείμενες εκλογές.
Η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει ως εξής:

Άρθρο 1. Κατάθεση υποψηφιοτήτων

1. Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος, αλλά και άλλοι πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι, καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου (ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής. EMAIL Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄Θεσσαλονίκης (nebthes@pasok.gr)

(Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ είναι αναρτημένα τα σχετικά έντυπα 54 και 55 της ΕΚΑΠ.)



2. Με τον ίδιο τρόπο (μέσω Διαδικτύου: ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) τα Μέλη και οι Φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες τρίτων, με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία.

Προτάσεις Νομαρχιακών Επιτροπών

1. Οι Νομαρχιακές Επιτροπές συνέρχονται, την Κυριακή 1 Απριλίου, σε ειδική συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από το Νομό.

Στη συζήτηση λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της ΝΕ, καθώς και όσες προτάσεις τους έχουν αποσταλεί ή έχουν συμπεριληφθεί στο δημόσιο διάλογο (γνωστοποιημένες προτάσεις και αυτοπροτάσεις).

2. Η ΝΕ αποστέλλει στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων έως την Κυριακή 1 Απριλίου, στις 24:00, την πρότασή της στην οποία ενσωματώνει όλα τα ονόματα που προτάθηκαν και συζητήθηκαν αλφαβητικά, με βιογραφικό και επιχειρηματολογία, χωρίς ψηφοφορία για κατάταξη ή σειρά.

Άρθρο 4. Επιτροπή Διαφάνειας

1.Όσοι υποβάλλουν υποψηφιότητα στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων, ενημερώνουν σχετικά για τυχόν θέματα δεοντολογίας την Επιτροπή Διαφάνειας, την οποία συγκροτούν ο Γραμματέας του Ε.Σ., ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης και ο Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου.

(Το σχετικό έντυπο 56 της ΕΚΑΠ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ)

2. Στην παραπάνω ενημέρωση, της οποίας διασφαλίζεται ο απόρρητος χαρακτήρας, περιλαμβάνονται τυχόν εκκρεμότητες ενώπιον της δικαιοσύνης, της διοίκησης και ανεξάρτητων αρχών ή επαγγελματικών πειθαρχικών οργάνων.

3. Κάθε υποψήφιος καταθέτει στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωση "πόθεν έσχες" κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, χρησιμοποιώντας τα σχετικά έντυπα (57 και 240Α – 240Ζ) που είναι αναρτημένα στον ιστοχώρο της ΕΚΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ