Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΡΕ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΞΥΠΝΙΑ;

Και όμως όσοι κάνουν σεξ τη νύχτα δεν είναι σίγουρο ότι το θυμούνται το πρωί! Αιτία είναι η «σεξυπνία»! 
Στο πλαίσιο σχετικής μελέτης του Πανεπιστημίου του Καναδά, ερευνητές ρώτησαν 832 ασθενείς με διαταραχές ύπνου για την σεξουαλική τους συμπεριφορά, κατά την διάρκεια του ύπνου.

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι το 11% των ανδρών και το 4% των γυναικών έπασχαν από σεξυπνία. Ένα φαινόμενο που μέχρι προσφάτως θεωρούνταν σπάνιο, τώρα απασχολεί σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού που πάσχει από διαταραχές ύπνου. Οι εν λόγω ασθενείς, ενώ «βυθίζονται» στον νυχτερινό τους λήθαργο, βγαίνουν από αυτόν χωρίς να το καταλαβαίνουν, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις. Την επόμενη ημέρα δεν θυμούνται τίποτα, ακόμα και αν δίπλα τους κοιμόταν η κολλητή τους.

Η σεξυπνία ανήκει σε μια ομάδα διαταραχών ύπνου, οι οποίες αποκαλούνται παραϋπνίες. Πρόκειται για ακούσιες συμπεριφορές, που εκδηλώνονται κατά την διάρκεια του ύπνου, χωρίς ο πάσχων να μπορεί να κάνει κάτι για να τις σταματήσει. Το συγκεκριμένο ιατρικό παράδοξο, δεν σχετίζεται με υπολανθάνουσα ψυχολογία ή οποιαδήποτε άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Αντίθετα, όπως μας ενημερώνουν τα αποτελέσματα της Κλινικής Ύπνου και Επαγρύπνησης του νοσοκομείου Western, έχει να κάνει με κάποιες λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του ύπνου είθισται ο προμετωπιαίος φλοιός, στον οποίο οφείλονται η μνήμη, η μάθηση και η κρίση να παραμένει ανενεργός. Ανενεργή οφείλει να παραμένει και η οπίσθια έλικα, η οποία μπορεί να δραστηριοποιήσει την κίνηση και το συναίσθημα.

Ωστόσο, στις περιπτώσεις της σεξυπνίας, ενώ ο προμετωπιαίος φλοιός βρίσκεται σε αδράνεια, η οπίσθια έλικα είναι ενεργητικότατη και σε πλήρη λειτουργία.

Πως θεραπεύεται; Όπως όλες οι παραϋπνίες, έτσι και σ’ αυτήν την περίπτωση χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ