Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Γιατί στα ξενοδοχεία πρέπει να κλείνουμε δωμάτιο από τον 2ο έως τον 4ο όροφο


Τις περισσότερες φορές, οι περισσότεροι από εμάς, για να μην πούμε όλοι, όταν κλείνουμε ένα δωμάτιο για τις ανάγκες ενός επαγγελματικού ταξιδιού ή διακοπών, μάς απασχολεί πώς είναι ο χώρος αλλά (μάλλον) ποτέ, σε ποιον όροφο είναι το δωμάτιο. Ειδικός στον τομέα της ταξιδιωτικής ασφάλειας, εξηγεί γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ο Λόιντ Φίγκινς, λοιπόν, συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να δίνουν βάση σε ποιον όροφο να επιλέγουν τη διαμονή τους. Το θέμα δεν είναι απλά να κλείσουμε ένα δωμάτιο, αλλά να το κλείσουμε στο σωστό σημείο. Ποιο είναι αυτό; Ο ειδικός της ταξιδιωτικής ασφάλειας προτείνει από τον 2ο έως τον 4ο όροφο – όχι στους πάνω ορόφους. Μα όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερη θέα δεν έχουμε, θα αναρωτηθείτε και με το δίκιο σας. Επειδή εδώ μιλάμε για την ασφάλεια και όχι για το τι θα βλέπουμε από το δωμάτιό μας, ο Φίγκινς εξηγεί τον λόγο.

Τα δωμάτια στον 2ο, 3ο ή 4ο όροφο προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια στην περίπτωση που εκδηλωθεί μια πυρκαγιά στο κτήριο. Για παράδειγμα, λέει ο Φίγκινς, σκεφτείτε πως η σκάλα της πυροσβεστικής σε σπάνιες περιπτώσεις φτάνει πάνω από τον 4ο όροφο των ξενοδοχείων. Και αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλά τον υπόλοιπο χώρο -έξοδος ασφαλείας, σκάλες κλπ- ας πάρουμε τα μέτρα που μπορούμε.

Καλά, γιατί τότε να μην κλείσουμε στον 1ο όροφο, είναι μια εύλογη ερώτηση. Ο ειδικός έχει και εδώ την απάντηση. Η προστασία από τις κλοπές. Σύμφωνα με τον Λόιντ Φίγκινς, η πρόσβαση τον πρώτο όροφο των ξενοδοχείων είναι πιο εύκολη για τους κλέφτες, καθώς μπορεί να φύγουν γρηγορότερα από κάθε άλλο όροφο – σε σχέση με τον 2ο, 3ο κ.ο.κ. Έτσι, με τις διπλές συμβουλές του ειδικού επί της ασφάλειας, είναι καλύτερο να κλείνουμε από τον 2ο έως τον 4ο όροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ