Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Η τρομακτική στιγμή που ψαράδες συνάντησαν επικίνδυνες φάλαινες: «Μας επιτίθενται!» (βίντεο)


Βρίσκονταν στην θάλασσα τρία μίλια από την ακτή, ψαρεύοντας στα ανοιχτά, όταν δύο πελώριες φάλαινες χτύπησαν το σκάφος τους. Δύο ψαράδες, καθώς είχαν βγει για την καθιερωμένη τους βόλτα στα ανοιχτά, παραλίγο να γνωρίσουν τον θάνατο.

Mόλις είχαν ρίξει το πρώτο τους δόλωμα όταν είδαν τις δύο φάλαινες να ταρακουνούν την βάρκα τους και να είναι έτοιμες να τους επιτεθούν. Έντρομοι οι ψαράδες βιντεοσκοπούσαν το σοκαριστικό σκηνικό το οποίο ζούσαν, και δυνάμωσαν την ταχύτητα του σκάφους τους ώστε να βγουν στην στεριά αλώβητοι.

Ο ένας εξ αυτών ακούγεται να φωνάζει: «Πάμε γρήγορα, βάλε μπρος, μας επιτίθονται». Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ωστόσο, όταν βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση δεν θα πρέπει να βάλουμε μπρος την μηχανή, και να αναπτύξουμε ταχύτητα. Αντ' αυτού, θα πρέπει να ενημερώσουμε από τον ασύρματο και να παραμείνουμε ακίνητοι.

Μια θηλυκή φάλαινα «δολοφόνος», όπως αναφέρουν μπορεί να ζυγίζει έως και τέσσερις τόνους και να έχει μήκος έξι μέτρα, ενώ οι αρσενικές, μπορεί να έχουν μέχρι και οκτώ μέτρα μήκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ