Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Αυτό είναι το πιο ακριβό αντικείμενο που πωλήθηκε ποτέ στο e-bay - Κόστιζε 168 εκατομμύρια


Πλέον με την εξέλιξη του διαδικτύου μπορείς να αγοράσεις οτιδήποτε από το διαδίκτυο, είτε πρόκειται για ρούχα, είτε για ηλεκτρονικές συσκευές, μέχρι και πολυτελή οχήματα.

Ένας άντρας μάλιστα αγόρασε και ένα σπίτι από το Amazon για 30.000 ευρώ.

Αλλά όταν πρόκειται για το πιο ακριβό αντικείμενο που έχει αγοραστεί ποτέ στο eBay, μιλάμε για κάτι πολύ πιο πέρα από τα ιδιότυπα αναμνηστικά διασημοτήτων, όπως η τσίχλα της Britney Spears που κάποιος αγόρασε για 14.000 δολάρια ή σπάνιες συλλεκτικές κάρτες μπέιζμπολ που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Αυτά είναι ψίχουλα μπροστά σε έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αναφορικά με τις αγορές στο διαδίκτυο.

Μιλώντας για Ρώσο δισεκατομμυριούχο και για τον άνθρωπο που αγόρασε το πιο ακριβό αντικείμενο που υπήρχε στο e-bay, το μυαλό αρκετών ορθά πήγαν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ο οποίος αγόρασε ένα Gigayacht. Η δημοπρασία άγγιξε τα 85 εκατομμύρια αλλά αυτό ήταν μόνο η προκαταβολή.

Το πραγματικό συνολικό κόστος του πολυτελούς σκάφους μήκους 405 ποδιών ήταν το ιλιγγιώδες ποσό των 168 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Αμπράμοβιτς συλλέγει επίσης πολυτελή γιοτ ως χόμπι, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αποφάσισε να επενδύσει σε αυτό το περιουσιακό στοιχείο.

Το σκάφος που σχεδίασε ο Frank Mulder είναι γεμάτο ανέσεις και δεν είναι τίποτα λιγότερο από πολυτελές.

Η κύρια σουίτα 3.000 τετραγωνικών ποδιών του superyacht στο κύριο κατάστρωμα είναι μόνο η αρχή.

Περιλαμβάνει επίσης ένα σαλόνι, μια αίθουσα κινηματογράφου, ένα γυμναστήριο, ένα γραφείο, έναν αναδιπλούμενο ανελκυστήρα για την επιβίβαση, μια πισίνα και ακόμη και ένα γκαράζ για ελικόπτερα.

Για να μην αναφέρουμε, 10 πολυεπίπεδες σουίτες με πανοραμικά παράθυρα, οκτώ δωμάτια επισκεπτών και μια παιδική καμπίνα - όλα σχεδιασμένα για διαμονή υψηλής ποιότητας.

Αν αυτό δεν ακούγεται αρκετά φανταχτερό, διαθέτει ένα σκάφος σκι αποθηκευμένο στο γκαράζ και ένα υποβρύχιο μπορεί να εκτοξευθεί μέσω μιας ξηρής αποβάθρας. Το Gigayacht έχει ταχύτητα πλεύσης 16 κόμβων και ταχύτητα topx 20 κόμβων, χάρη στους δύο κινητήρες Caterpillar ισχύος 4.300 kW.

Κατά περίεργο τρόπο, όταν το σκάφος καταχωρήθηκε για πρώτη φορά στο eBay, δεν είχε καν κατασκευαστεί ακόμα. Η παράδοση είχε οριστεί για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε με τη μεσιτική εταιρεία 4Yacht με έδρα τη Φλόριντα. Η τιμή του Gigayacht που ανέρχεται σε 168 εκατομμύρια δολάρια ξεπερνά τη δεύτερη ακριβότερη πώληση στο eBay, η οποία ήταν ένα υπερδεκαθέσιο πολυτελές τζετ Gulfstream II που κόστισε λίγο πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια.


Με πληροφορίες από UniladTech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ