Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ποιος είναι ο νικητής του MasterChef, Λευτέρης Ζαφειρόπουλος


Ο τελικός του MasterChef 2024 ανέδειξε νικητή τον Λευτέρη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος κέρδισε το έπαθλο αξίας 100.000 ευρώ.

Με συνολικά 23 βαθμούς, ο μάγειρας πανηγύρισε τη νίκη του με του κοντινούς του ανθρώπους και συγκινημένος την αφιέρωσε στον θείο του, που όπως έμαθε χθες το βράδυ, δεν είναι πια στη ζωή. Με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος είπε στους κριτές: «Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον θείο μου τον Μάκη, που μας έβλεπε τόσο καιρό αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει αυτό το ταξίδι, όπως εμείς. Εύχομαι από εκεί που είναι, να έχει χαρεί».

Ποιος είναι ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος είναι 29 χρονών και έχει δουλέψει σε αρκετές κουζίνες, από το Λονδίνο μέχρι και τη Σαντορίνη. Πριν ακόμη ασχοληθεί με τη μαγειρική, επιχείρησε να σπουδάσει μηχανικός αεροσκαφών, αλλά οι επιρροές της οικογένειάς του με θείο μάγειρα και μητέρα ζαχαροπλάστισσα, γρήγορα άλλαξε γνώμη και κυνήγησε το όνειρό του.


Ξεκίνησε μαθήματα σε ιδιωτική σχολή μαγειρικής και έκανε την πρακτική του στο εστιατόριο του καζίνο Mont Parne. Έκτοτε, η πορεία του ήταν αξιοσημείωτη για έναν μάγειρα, με δουλειές σε διάφορα εστιατόρια της Αγγλίας, μεταξύ των οποίων και το Berner’s Tavern και το Sabor, που έχει 1 αστέρι Michelin.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε σε μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας και της Σαντορίνης, με ιδιαίτερες και ακριβές κουζίνες.


Την επομένη της νίκης, Παρασκευή 14 Ιουνίου, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά τον τελικό, στο «Breakfast@Star». Όπως είπε, μετά τον τελικό βγήκε με άτομα της παραγωγής και του ριάλιτι μαγειρικής για να το γιορτάσουν.


Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τι θα κάνει με τα χρήματα που κέρδισε, κάνοντας μια αναφορά στο θέμα υγείας του. «Σίγουρα το πρώτο που θα κάνω είναι να δώσω ένα ποσό στους δικούς μου, που έχουν κάνει τόσα χρόνια, θυσίες για εμάς. Πρέπει να κάνω και το χειρουργείο που είχα πει, το είχα ξεχάσει. Είναι κάτι με το νεφρό αν το αφήσω μπορεί κάποια στιγμή να γίνει το χειρότερο».

Όσο βρισκόταν στο παιχνίδι, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος είχε αποκαλύψει το πρόβλημα υγείας που έχει. «Έχω κι ένα όχι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το κάνω. Έχω ένα θέμα υγείας, μία εγχείρηση που πρέπει να κάνω στο νεφρό, που το έχω αφήσει τρία χρόνια εξαιτίας της δουλειάς και δεν το λέω σε κανένα για να μην λένε ότι το λέω για να με συμπονέσει κάποιος» είχε πει τον Φεβρουάριο με δάκρυα στα μάτια, ο παίκτης του MasterChef.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ