Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

FS4Africa: Ξεκίνησε πιλοτικά η Πλατφόρμα Γνώσης για την Ασφάλεια Τροφίμων!


Πρωτοπορώντας στην Ασφάλεια Τροφίμων στην Αφρική: Ξεκίνησε πιλοτικά η Πλατφόρμα Γνώσης Ασφάλειας Τροφίμων!
 

Φέρνει σε επαφή επαγγελματίες και ειδικούς διευκολύνοντας την ανταλλαγή γνώσης

Με απώτερο στόχο τον μετασχηματισμό της ασφάλειας των τροφίμων στην Αφρική, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η πιλοτική λειτουργία της Πλατφόρμας Γνώσης για την Ασφάλεια Τροφίμων, στο πλαίσιο του έργου FoodSafety4Africa που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πλατφόρμα που υλοποιήθηκε από το Ubuntoo αποτελεί μια καινοτόμο διαδικτυακή πηγή που προορίζεται να γίνει το βασικό σημείο αναφοράς για επαγγελματίες του κλάδου, ειδικούς και οργανισμούς, με σκοπό να ενισχύσει τα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων.

Σχεδιασμένη για να διευκολύνει τη συνεργασία και την απρόσκοπτη ανταλλαγή γνώσεων, η Πλατφόρμα Γνώσης για την Ασφάλεια Τροφίμων προσφέρει έναν πλούτο πρακτικών και σχετικών πληροφοριών ειδικά προσαρμοσμένων στο αφρικανικό πλαίσιο. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο και ένα σύστημα διαχείρισης κοινότητας, που θα αποτελείται από τα εξής:

Βιβλιοθήκη Περιεχομένου: Συνεχής επιμέλεια περιεχομένου για την επιλογή των πιο πρόσφατων πληροφοριών για την ασφάλεια των τροφίμων, οργανωμένη με ειδική ταξινόμηση και φίλτρα για εύκολη πλοήγηση. Η βιβλιοθήκη ενημερώνεται τακτικά για να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο πιο επικαιροποιημένο και σχετικό περιεχόμενο.

Δυναμική Μηχανή Αναζήτησης: Αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία αναζήτησης, η βάση δεδομένων του περιεχομένου της πλατφόρμας είναι εύκολα προσβάσιμη, επιτρέποντας στους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα συγκεκριμένους πόρους και πληροφορίες. Η πλατφόρμα Food Safety Knowledge Platform προσφέρει πρόσβαση στο Ubuntoo AI, μια διεπαφή ερωτήσεων και απαντήσεων που αξιοποιεί τις δυνατότητες των Μεγάλων Γλωσσικών Μοντέλων (LLMs) σε συνδυασμό με τις επιμελημένες και αξιόπιστες λύσεις βάσης δεδομένων και γνώσεων. Τα μέλη μπορούν να χρησιμοποιούν αυτήν την απλή διεπαφή για να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο που προστίθεται στην πλατφόρμα, υποβάλλοντας ερωτήσεις και λαμβάνοντας μια συνοπτική, AI-παραγόμενη απάντηση μέσα σε δευτερόλεπτα.

Συνεργατικά Εργαλεία: Η πλατφόρμα περιλαμβάνει ενότητα φόρουμ και εργαλεία γικα τη συνεργασία περιεχομένου, επιτρέποντας στους χρήστες να συμμετέχουν σε ουσιαστικές συζητήσεις, να μοιράζονται γνώσεις και να συνεργάζονται σε πρωτοβουλίες ασφάλειας τροφίμων.

Η πιλοτική έκδοση της πλατφόρμας αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι προς τη βελτίωση των προτύπων ασφάλειας τροφίμων σε ολόκληρη την Αφρική. Παρέχοντας έναν κεντρικό διαδικτυακό κόμβο για γνώση και συνεργασία, η Πλατφόρμα Γνώσης για την Ασφάλεια Τροφίμων στοχεύει να συνδράμει τους επαγγελματίες και τους ειδικούς της ασφάλειας τροφίμων ώστε να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να προωθούν θετικές αλλαγές στον κλάδο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να γίνετε μέλος της Πλατφόρμας Γνώσης για την Ασφάλεια Τροφίμων, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://foodsafety4africa.eu/knowledge-platform/

Σχετικά με το έργο FoodSafety4Africa

Το FoodSafety4Africa είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη τηε ΕΕ και στοχεύει στη βελτίωση των συστημάτων ασφάλειας τροφίμων στην Αφρική – με ιδιαίτερη έμφαση στον άτυπο τομέα – μέσω του μετασχηματισμού της τοπικής αγοράς που ενισχύει την επισιτιστική ασφάλεια και το περιφερειακό εμπόριο, μειώνοντας ταυτόχρονα τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα, την υγεία και την κοινωνία.

Το έργο συγκεντρώνει 16 εταίρους από 4 ευρωπαϊκές χώρες, 6 αφρικανικές χώρες και τον Καναδά για να ενισχύσει μια πολυ-εταιρική προσέγγιση φέρνοντας σε επαφή ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, βιομηχανίες, παρόχους υπηρεσιών και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (ΜΚΟ). Η κοινοπραξία περιλαμβάνει: το Διεθνές Ινστιτούτο Τροπικής Γεωργίας (IITA) που λειτουργεί ως συντονιστής του έργου, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Wageningen, το ITC - Innovation Technology Cluster, το Συμβούλιο Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας (CSIR), το Foodscale Hub Greece, το Ubuntoo B.V., το Food Systems Transformation Solutions (PTY), το Πανεπιστήμιο της Πρετόρια (UP), το Πανεπιστήμιο Wageningen, το Knowledge Economy Foundation For Society Development (KEF), τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Αφρικανικής Ένωσης - NEPAD (AUDA- NEPAD), το Πανεπιστήμιο Egerton, το AGLOBE Development Center, το Πανεπιστήμιο UniBw M του Μονάχου, την Bayer και το Βασιλικό Ίδρυμα για την Προώθηση της Μάθησης - Πανεπιστήμιο McGill.

Ταυτότητα έργου

Με μια ματιά

Φορέας

Χρηματοδότηση της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία

Χρηματοδότηση

€ 4.984.995,00

Διάρκεια

4 έτη, 2024-2027

Κοινοπραξία

16 εταίροι από 10 χώρες


Για να μάθετε περισσότερα για το έργο FoodSafety4Africa επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://foodsafety4africa.eu/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ