Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Ισπανία εναντίον Κροατίας στο Βερολίνο – Τα άλλα ματς της ημέρας


Το πρώτο πραγματικό ντέρμπι του Euro 2024 διεξάγεται σήμερα (19:00 – ΕΡΤ1) στο Βερολίνο ανάμεσα στην Ισπανία και την Κροατία. H Φούρια Ρόχα μπαίνει στα γήπεδα της Γερμανίας έχοντας κατακτήσει πέρυσι και το Nations League επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι της Κροατίας, όμως ο 62χρονος τεχνικός της Λουίς Ντε Λα Φουέντε γνωρίζει πως εδώ είναι οι σημαντικές εξετάσεις. Το έργο του κάθε άλλο παρά εύκολο είναι καθώς είχε αναλάβει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο τη θέση του Λουίς Ενρίκε θέλοντας να επαναφέρει την Ισπανία στις κορυφαίες θέσεις των μεγάλων διοργανώσεων προχωρώντας παράλληλα και σε ανανέωση.

Από την άλλη, η Κροατία θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου, εν αντιθέσει με τα Μουντιάλ, δεν έχει φτάσει ποτέ πέρα από τους «8».

Στον τελευταίο -ίσως- χορό του, ο μεγάλος Λούκα Μόντριτς, έχει όνειρο πριν αποσυρθεί, να πάρει έναν μεγάλο τίτλο και με την Εθνική του ομάδα όπου είναι και ο ρέκορντμαν συμμετοχών με 175.

Ο προπονητής Ζλάτκο Ντάλιτς ξεκίνησε ως υπηρεσιακός τεχνικός, πήρε το χρίσμα του βασικού και το 2018 την οδήγησε στα τελικά του Μουντιάλ μέσω μπαράζ κόντρα στην Ελλάδα φτάνοντας στη συνέχεια ως τον τελικό! Εχει κλείσει πλέον μια επταετία στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του και ψάχνει και αυτός μια μεγάλη πορεία (και) σε Euro.

Ιταλία-Αλβανία
Στο BVB Stadion του Ντόρτμουντ, η Ιταλία χωρίς τους μεγάλους σταρ και με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο αντιμετωπίζει την Αλβανία (22:00 ΕΡΤ1) θέλοντας να διατηρήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που κατέκτησε το 2021 στην Αγγλία στον δραματικό τελικό με την οικοδέποινα στο Γουέμπλεϊ που κρίθηκε στα πέναλτι (3-2) μετά το ισόπαλο 1-1 των 120 λεπτών.

Ουγγαρία-Ελβετία
Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει στις 16:00 (ΕΡΤ1) στο Rhein Energie Stadion της Κολωνίας με την αναμέτρηση Ουγγαρίας – Ελβετίας. Οι Μαγυάροι έχουν -δικαίως- αξιώσεις πρόκρισης στα νοκ άουτ αφού στο προηγούμενo Euro πήραν δύο βαθμούς στο πολύ δύσκολο γκρουπ με Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία, ενώ η Ελβετία κέρδισε που τις εντυπώσεις το 2021 καθώς απέκλεισε στα νοκ άουτ τη Γαλλία, (η Ισπανία τη λύγισε στα πέναλτι), έχει βάλει και φέτος ανάλογα ψηλά τον πήχη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ