Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Μια πλήρως μουσουλμανική χώρα σκοπεύει να απαγορεύσει τελείως το χιτζάμπ


Αυτή την εβδομάδα, το κράτος του Τατζικιστάν της Κεντρικής Ασίας απαγόρευσε επίσημα τη χρήση χιτζάμπ και άλλων ξένων ενδυμάτων, καθώς το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε ένα νέο νομοσχέδιο.
Μια χώρα που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου μουσουλμανική πρόκειται να απαγορεύσει το χιτζάμπ, καθώς είναι "ξένο" προς τον πολιτισμό της.

Το Τατζικιστάν έχει εδώ και καιρό μια ανεπίσημη απαγόρευση του θρησκευτικού ενδύματος σε δημόσια ιδρύματα, αλλά ένα νέο σχέδιο νόμου θα απαγορεύσει την εισαγωγή, πώληση, χρήση και διαφήμιση του χιτζάμπ.

Όσοι παραβιάζουν το νέο νόμο θα μπορούσαν επίσης να τιμωρούνται με υψηλά πρόστιμα, από 740 δολάρια για φυσικά πρόσωπα έως 5.400 δολάρια για νομικά πρόσωπα.

Η νομοθέτης Mavludakhon Mirzoeva δήλωσε στο Radio Free Europe ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την απαγόρευση των ρούχων που θεωρούνται "ξένα" προς τον τατζικικό πολιτισμό

Αν και αμφιλεγόμενο, το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί και να υπογραφεί ως νόμος από τον πρόεδρο Εμομαλί Ραχμόν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν, το Τατζικιστάν απαγόρευσε επίσης στο παρελθόν τα φουντωτά γένια και ανάγκασε πολλούς άνδρες να ξυρίσουν τα δικά τους παρά τη θέλησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ