Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Εικόνες μέσα από τις σκληρότερες φυλακές του πλανήτη - Εκεί όπου δεν κοιμάται κανείς


Aνατριχιαστικές νέες φωτογραφίες δίνουν μια γεύση από τις κολασμένες συνθήκες που επικρατούν στην υπερ-φυλακή υψίστης ασφαλείας του Ελ Σαλβαδόρ.

Η φυλακή υψίστης ασφαλείας χτίστηκε ως απάντηση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βίας των συμμοριών του Ελ Σαλβαδόρ και φιλοξενεί πάνω από 12.000 άτομα που κοιμούνται σε κουκέτες τεσσάρων επιπέδων, σε κελιά 80 ανθρώπων.

Ανάμεσά τους είναι τα πιο υψηλόβαθμα μέλη των κύριων συμμοριών της χώρας - MS-13 και Barrio 18.

Είναι το τελευταίο παράδειγμα της ανελέητης καταστολής των συμμοριών ναρκωτικών από τον Πρόεδρο Nayib Bukele, ο οποίος επέβλεψε τις συλλήψεις περισσότερων από 70.000 ανθρώπων σε 20 μήνες σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει το έγκλημα από τους δρόμους, αναφέρει η MailOnline.

Οι κρατούμενοι αναγκάζονται να τρώνε με τα χέρια τους, καθώς τα μαχαιροπίρουνα απαγορεύονται και οι κρατούμενοι μπορούν να φύγουν από τα κελιά τους μόνο για 30 λεπτά την ημέρα. Όσοι έχουν μπει δεν έχουν δει φως της ημέρας από τότε και κανείς δεν κοιμάται.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ δείχνουν τις νέες αφίξεις να υποβάλλονται σε επεξεργασία μετά τη μεταφορά τους με λεωφορείο που δεν φορούσαν τίποτα άλλο παρά ένα βαμβακερό σορτς.

Δείτε τις εικόνες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ