Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

«Γαστρονομικές διαδρομές της Πιερίας»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Γαστρονομικές διαδρομές της Πιερίας», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, στο εστιατόριο VAROULKO SEASIDE στο Μικρολίμανο. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι μέσων επικοινωνίας της Αττικής, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν υψηλές δημιουργίες γεύσεων του βραβευμένου Chef Λευτέρη Λαζάρου και της ομάδας του. Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν βασίστηκαν αποκλειστικά σε προϊόντα από την πλούσια γη της Πιερίας, αναδεικνύοντας την ποικιλία και την ποιότητά τους.

Η θεματολογία της εκδήλωσης επικεντρώθηκε στον προορισμό «Πιερία / Olympus Riviera Greece», προβάλλοντας την περιοχή ως έναν εξαιρετικό γαστρονομικό και τουριστικό προορισμό. Οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τα προϊόντα της γης του Ολύμπου και των Πιερίων, τα κρασιά, τους συνδυασμούς γεύσεων και την παρουσίαση των πιάτων από τον κο Λαζάρου, καθώς και για όλη τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, τονίζει: «Η γευσιγνωσία των εδεσμάτων της Πιερίας αποτελεί σημαντική παράμετρο στο σύνολο των τουριστικών δεδομένων της Πιερίας. Ελπίζουμε ότι αυτή η εκδήλωση θα συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση της περιοχής μας ως έναν σημαντικό γαστρονομικό και τουριστικό προορισμό. Δεχθήκαμε τα ευμενέστερα σχόλια από όλους για τις γεύσεις του τόπου μας. Όλα αυτά αποτελούν μέρος των πρωτοβουλιών μας για την τουριστική αναβάθμιση της Πιερίας» .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. Γιώργος Καραλής, επεσήμανε: «Η εξωστρέφεια αποτελεί για τον ΠΟΤΑΠ βασική κατεύθυνση των επιλογών μας. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί η δημοσιογραφική οικογένεια ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να γνωρίσει τον τόπο μας και μέσα από τα προϊόντα μας. Ευχαριστούμε τον κο Λαζάρου για το εκπληκτικό μενού που δημιούργησε.

Εντείνουμε τις δράσεις μας με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού μας, ιδιαίτερα τώρα στην αιχμή της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου».

Σχολιάζοντας την εκδήλωση ο Chef Λευτέρης Λαζάρου: «Στόχος μου όλα αυτά τα χρόνια είναι να χωρέσω όσο περισσότερη Ελλάδα μπορώ στα πιάτα μου. Θεωρώ ότι δουλεύοντας με το ελληνικό προϊόν προσφέρω μια θέση εργασίας στον χώρο που ο κόσμος με μόχθο παράγει τα καλούδια της θάλασσας, τα καλούδια του αγρού, τα καλούδια της γης μας.

Έτσι, λοιπόν, μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να δουλέψω με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και να μπορέσω στα πιάτα μου να χωρέσω όσο γινόταν περισσότερη Πιερία.

Το αποτέλεσμα το είδατε. Ο κόσμος έμεινε πολύ ευχαριστημένος. Ο κόσμος χάρηκε για αυτό. Κατά κοινή ομολογία ήταν εντυπωσιακός ο συνδυασμός που πέτυχα, να παντρέψω ακόμα και το ακτινίδιο με το μύδι.

Σε άλλες τέτοιες συνέργειες και προσπάθειες εμένα θα με βρείτε, πάντα αρωγό σας. Θέλω να πιστεύω σε καλύτερες μέρες για τα τοπικά μας προϊόντα, για τους ανθρώπους που ξενυχτούν για να δώσουν στον κόσμο ένα εκλεκτό προϊόν να το απολαύσει. Και πάντα στις προσπάθειες τις δικές σας να υπάρχουν και οι δικές μας και να πηγαίνουν χέρι – χέρι».

Πληροφορίες για το μενού και τα προϊόντα μπορείτε να βρείτε εδώ : https://bit.ly/4cgsoqa



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ