Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Διεθνές Συμπόσιο Πτηνοτροφίας


Οι τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στον τομέα της εκτροφής πουλερικών, θα βρεθούν στο επίκεντρο του Διεθνούς Συμποσίου Πτηνοτροφίας, που διοργανώνει στις 19 και 20 Ιουνίου η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία της εκτροφής πουλερικών, να διερευνηθούν οι βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων πουλερικών και να προωθηθούν η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ ειδικών από διάφορες χώρες. Με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσκεκλημένων από τις ΗΠΑ (συνεργασία με το Multistate Poultry Research Program και το National Institute of Food and Agriculture / NIFA-USDA), θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν την πτηνοτροφία, όπως:
- η δημόσια υγεία (π.χ. σαλμονέλα),
- η υγεία των παραγωγικών σμηνών (π.χ. γρίπη των πτηνών),
- η ευζωία και βιωσιμότητα (π.χ. υποδομές που βελτιώνουν την ευζωία),
- οι εξελίξεις στην πτηνοτροφία (π.χ. τεχνολογία, διατροφή, ψηφιακή μετάβαση).

Επίσης θα συζητηθούν –μεταξύ άλλων- τα θέματα της: διατροφής και διαχείρισης πουλερικών, γενετικής και βελτίωσης φυλής, υγείας και ευημερίας των πουλερικών, ασφάλειας τροφίμων και βιοασφάλειας, βιώσιμης εκτροφής πουλερικών, καθώς και οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα του κλάδου.

Το συμπόσιο απευθύνεται σε ερευνητές και επιστήμονες, εκτροφείς πουλερικών και επαγγελματίες του κλάδου, φοιτητές και νέους επιστήμονες και φυσικά σε πολίτες που ενδιαφέρονται για την παραγωγή τροφίμων και την ασφάλεια τους.

Οι εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα, ενώ για την παρακολούθησή τους απαιτείται εγγραφή και καταβολή του αντίστοιχου τιμήματος.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ