Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Μητέρα που «πέθανε» δύο φορές κατά τη διάρκεια της γέννας μοιράζεται την τελευταία της ανάμνηση πριν σταματήσει η καρδιά της να χτυπάει


Μια γυναίκα που παραλίγο να πεθάνει ενώ γεννούσε μοιράστηκε την τελευταία της ανάμνηση πριν η καρδιά της σταματήσει να χτυπάει.

Παρά την πρόοδο της σύγχρονης ιατρικής, ο τοκετός εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πιο επικίνδυνες εμπειρίες που μπορεί να περάσει το γυναικείο σώμα. Αυτό το κατάλαβε με το χειρότερο τρόπο μια 36χρονη Βρετανίδα μητέρα, η Keeley Wilson, καθώς υπέστη δύο ανακοπές ενώ γεννούσε την κόρη της Sophia, που σήμερα είναι τριών ετών.

Μετά από μια απλή εγκυμοσύνη, η Keeley έφερε στον κόσμο την κόρη της με καισαρική τομή στις 18 Μαΐου 2021. Η ίδια είχε επιλέξει να υποβληθεί σε επέμβαση αφού χρειάστηκε επείγουσα καισαρική τομή κατά τη γέννηση της πρώτης κόρης της Mya, που σήμερα είναι 14 ετών.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επέμβασης η Keeley - από το Manchester - άρχισε να αντιμετωπίζει επιπλοκές. Άρχισε να αισθάνεται βαριά άρρωστη μόλις ο χειρουργός άρχισε να την «κόβει», πριν δει τη γραμμή του ΗΚΓ (ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών ενός ασθενούς) να ισιώνει, σηματοδοτώντας ότι η καρδιά της είχε σταματήσει.

Έμεινε αναίσθητη για περίπου δύο λεπτά, προτού αργότερα χάσει ξανά τις αισθήσεις της - ξυπνώντας από τον ήχο του κλάματος της νεογέννητης κόρης της.

Αναπολώντας το περιστατικό, η Keeley είπε: «Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πω ότι πέθανα στην πραγματικότητα δύο φορές. Θυμάμαι ότι αισθανόμουν τόσο άρρωστη, μετά είδα τη γραμμή να χάνεται και άκουσα εκείνο το μακρύ μπιπ... Θυμάμαι όλους τους γιατρούς να πατάνε κουμπιά. Μετά θυμάμαι τον αναισθησιολόγο να στέκεται από πάνω μου και να φωνάζει το όνομά μου ξανά και ξανά».

Η μητέρα δύο παιδιών συνέχισε προσθέτοντας ότι η δοκιμασία αυτή την οδήγησε να υποφέρει από μετατραυματικό στρες, άγχος, και εφιάλτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ