Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Πού είναι κλειστά τα σχολεία μέχρι την Πέμπτη λόγω καύσωνα


Με τη θετική εισήγηση των μετεωρολόγων, οι οποίοι προειδοποιούν για τετραήμερο πολύ υψηλών θερμοκρασιών, που θα αγγίξουν τους 43 βαθμούς Κελσίου, πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα προχώρησαν στην απόφαση τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία να παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι από τον καύσωνα θα πληγούν κυρίως οι κεντρικές και νότιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η κορύφωση της ζέστης αναμένεται αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου και την επομένη, Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, λήγει το σχολικό έτος για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, που σημαίνει ότι ο καύσωνας μάλλον φέρνει τη λήξη της χρονιάς πρόωρα.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για το κλείσιμο των σχολείων σε τοπικό επίπεδο έχουν οι Δήμοι σε συνεννόηση με την Περιφέρεια. Το υπουργείο Παιδείας θα επιληφθεί μόνο όταν πρόκειται για καθολικό κλείσιμο των σχολείων.

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω καύσωνα:

Δήμος Αθηναίων

Κλειστά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του δήμου Αθηναίων θα είναι την Τετάρτη, 12/6 και την Πέμπτη, 13/6. Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων κ.Χάρη Δούκα, αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα. Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη, ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά η διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 καθώς και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Δήμος Μαρκόπουλου Αττικής

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργήσουν, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, μέχρι τις 11:30 π.μ. με απόφαση του Δημάρχου.

Επιπλέον, κλειστός έμεινε σήμερα, 11/6, ο Δημοτικός Σταθμός στο Πόρτο Ράφτη λόγω έκτακτης βλάβης. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών τις επόμενες ημέρες. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Δήμος Περάματος

Κλειστά θα είναι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, με απόφαση του Δημάρχου Περάματος λόγω έκτακτων υψηλών θερμοκρασιών τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα ολοκλήρωσαν τα μαθήματα στις 11:30 ενώ για αύριο Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Ωρωπού

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ωρωπού, την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 11.30π.μ., λόγω του επικείμενου καύσωνα

Δήμος Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και τη προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών.

Τα μέτρα είναι:

1. Λόγω του καύσωνα, θα είναι ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα του Ε΄ ΚΑΠΗ (οδός Θεοδοσοπούλου, έναντι ΔΕΗ), από την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, τις ώρες 09:00 το πρωί έως 21:00 το βράδυ.

2. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

3. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12, 13 Ιουνίου).

Για κάθε τι νεότερο, θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Δήμος Μετεώρων

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των μαθητών από τον επερχόμενο καύσωνα, παίρνει ο Δήμος Μετεώρων, όπου με απόφασή του δημάρχου Λευτέρη Αβραμόπουλου μειώνονται οι σχολικές ώρες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά Σχολεία, με τα μαθήματα να τελειώνουν στις 11:30 το πρωί.

Αυτό το μέτρο διαρκεί για τρεις ημέρες, που θεωρούνται οι πιο κρίσιμες, δηλαδή από Τρίτη 11 Ιουνίου έως και Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, και κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δήμος Τυρνάβου

Από τον Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα , τα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) θα λειτουργήσουν έως και την Πέμπτη, 13/06/2024, μεχρι τις 11:30 π.μ.

Δήμος Λιβαδειάς

Από τις 11:30 σήμερα θα είναι επίσης, κλειστά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στη Λιβαδειά από σήμερα μέχρι την Πέμπτη.

Δήμος Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από σήμερα μέχρι την Πέμπτη.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί,τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας

Ειδικότερα, με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας ενημερώνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του παιδικού σταθμού του Μαντουδίου για το τριήμερο Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου λόγω του επερχόμενου καύσωνα.

Δήμος Ερέτριας

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία) αποφασίστηκε στον Δήμο Ερέτριας, από σήμερα έως την Πέμπτη λόγω καύσωνα.

Δήμος Λαμιέων

Με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, καθώς και όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, για το διάστημα από Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ..

Δήμος Θηβαίων

Τη διακοπή των μαθημάτων στις 11.30 π.μ. σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων από την Τρίτη 11/6 έως την Πέμπτη 13/6 λόγω καύσωνα.

Δήμος Ορχομενού

Ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας αποφάσισε ότι από σήμερα ως και την Πέμπτη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Ορχομενού θα λειτουργήσουν ως και τις 11:30 π.μ. λόγω του επικείμενου καύσωνα.

Για τον ίδιο λόγο δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα ολοήμερα τμήματα των σχολείων.

Δήμος Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν έως τις 11:30.

Δήμος Ερμιονίδας

Λόγω της αναμενόμενης επέλασης του κύματος καύσωνα και έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας θα υπάρχει αναστολή της λειτουργίας τους την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Ερμιονίδας θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Επιδαύρου

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Επιδαύρου, την Τρίτη τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Επιδαύρου έκλεισαν στις 11.30 το πρωί. Επίσης, Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι κλειστά καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, λόγω των συνθηκών καύσωνα και των έκτακτων δελτίων της Πολιτικής Προστασίας. 

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου, υπάρχει διακοπή μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ για επερχόμενες ιδιαίτερα υψηλές.

Δήμος Άργους - Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών, κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ιωάννη Μαλτέζου, ανακοίνωσε την διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στις 11:30 π.μ. λόγω καύσωνα, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και Ειδικό Δημοτικό) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Επίσης, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σχολικών μονάδων την Τετάρτη 12 Ιουνίου και Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Άργους-Μυκηνών λειτουργούν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωσε κλειστά σχολεία για τις επόμενες μέρες λόγω καύσωνα. Το τριήμερο λουκέτο στα σχολεία Πρωτοβάθμιας της Χαλκίδας παραμονές καύσωνα κρίθηκε απαραίτητο για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Επισημαίνεται ότι, οι Παιδικοί Σταθμοί,τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Με απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο καύσωνας καθιστά δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου

Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου αποφασίστηκε όλα τα δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν αύριο και την Πέμπτη έως τις 11:30 το πρωί, ενώ τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν.

Δήμος Λαγκαδά 

Στον δήμο Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Νίκη Ανδρεάδου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί και έως το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος εξαιτίας του καύσωνα.

Δήμος Νάουσας

Επίσης, στη Νάουσα, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, αύριο (Τετάρτη), τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) και το ΕΕΕΕΚ Νάουσας θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα.

Δήμος Βέροιας

Στον δήμο Βέροιας τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τις αίθουσες ορίζεται για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί.

Δήμος Σερρών

Στον δήμο Σερρών αναστέλλεται έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η λειτουργία της ολοήμερης βάρδιας των νηπιαγωγείων, δημοτικών, ειδικού νηπιαγωγείου και ειδικού δημοτικού. Αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ ο δήμος επισημαίνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική λόγω μη υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης αυτής.

Επιπλέον, έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας του νομού Σερρών.

Μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων

«Σε επικοινωνία με τους δημάρχους φροντίζουμε στο μέτρο που είναι εφικτό να μη διαταραχθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός, έχοντας γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την προστασία της υγείας τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Κόπτσης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα σχολικές μονάδες και εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα στη δυτική Θεσσαλονίκη - αύριο θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη επιθεώρηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης- διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως διευκρίνισε, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης λειτουργούν κλιματιστικά και σε κάποιες περιπτώσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου δεν υπάρχουν, αποστέλλονται επιπλέον ανεμιστήρες, ενώ επιλέγονται αίθουσες σκιερές και δροσερές και τα σχολεία έχουν προμηθευτεί νερά και χυμούς για να διατεθούν στους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ