Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Εταιρεία μετέτρεψε εγκαταλελειμμένο στάδιο σε πολυτελή δωμάτια


Το Stadium Lofts αποτελεί απόδειξη της καινοτόμου αστικής ανάπλασης, διατηρώντας ένα κομμάτι της ιστορίας της Ινδιανάπολης και παρέχοντας ταυτόχρονα σύγχρονες λύσεις στέγασης.

Ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα κέρδισε την προσοχή, όταν μια εταιρεία ακινήτων και επενδύσεων μοιράστηκε μια ανάρτηση στο X, κάνοντας λόγο για «μία από τις πιο μοναδικές μετατροπές κατοικιών». Αυτό το μοναδικό συγκρότημα, γνωστό ως Stadium Lofts, ήταν πρώην στάδιο Bush Stadium, ένα γήπεδο μπέιζμπολ που μετατράπηκε σε 138 διαμερίσματα από την Core Redevelopment, έναν όμιλο κατασκευαστών στις μεσοδυτικές πολιτείες.

«Αρχικά, οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήμασταν τρελοί που θέλαμε να μετατρέψουμε ένα εγκαταλελειμμένο στάδιο μπέιζμπολ σε διαμερίσματα», δήλωσε ο Cox, ο επικεφαλής της Core Redevelopment, σε συνέντευξή του στο CNBC Make It.

Το Bush Stadium χρησίμευσε ως έδρα των Indianapolis Indians από το 1931 έως το 1996. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε ως χωμάτινος στίβος για αρκετά χρόνια και τελικά ως χώρος αποθήκευσης αυτοκινήτων πριν εγκαταλειφθεί. Μέχρι το 2011, το στάδιο κινδύνευε με κατεδάφιση.

Εκείνη την εποχή, ο Watson ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Indiana Landmarks, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού ιστορικής διατήρησης. Η οργάνωση κλήθηκε να προτείνει ιδέες για τη διάσωση του Bush Stadium. «Το στάδιο είχε εγκαταλειφθεί για αρκετά χρόνια και κινδύνευε να κατεδαφιστεί εντελώς», εξήγησε ο Watson. Αν και εξετάστηκαν ιδέες για την ανακαίνιση του σταδίου για ποδόσφαιρο και μπέιζμπολ, δεν προχώρησαν λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης.

Το 2011, η πόλη της Ινδιανάπολης μεταβίβασε το συμβόλαιο του ακινήτου στην Indiana Landmarks για 10 δολάρια και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός το παρέδωσε στους εταίρους για 1 δολάριο. «Συχνά οι πόλεις διαθέτουν ακίνητα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για διάθεση», σημείωσε ο Watson. «Αυτό ακριβώς συνέβη εδώ».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την πόλη, η Core Redevelopment υποχρεώθηκε να κατασκευάσει επιπλέον 144 διαμερίσματα σε τέσσερα γειτονικά κτίρια, τα οποία ονομάστηκαν Stadium Flats. Αυτή η προσθήκη ολοκληρώθηκε περίπου ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του Stadium Lofts, με κόστος περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι να ανοίξει το Stadium Flats τον Ιούλιο του 2014, όλα τα διαμερίσματα είχαν μισθωθεί. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 90 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, 48 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων και 6 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου με dens, με ενοίκια που κυμαίνονται από 1.067 έως 1.470 δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ