Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Τον πυροβόλησαν, τον κυνήγησαν και μετά τον πάτησε αυτοκίνητο: Η πιο δραματική καταδίωξη των τελευταίων ετών


Το υλικό από την κάμερα σώματος, από το περιστατικό αποκαλύπτει την έντονη στιγμή που ο αστυνομικός, συνοδευόμενος από έναν άλλο συνάδελφο του, φωνάζει στον δράστη να σταματήσει πριν πυροβολήσει με το taser. Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες!

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο καταγράφει μια θλιβερή ακολουθία γεγονότων, όπου ένας άνδρας χτυπήθηκε θανάσιμα από ένα SUV, αφού δέχτηκε ηλεκτροσόκ από την αστυνομία του Κολοράντο κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου. Το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 18 Φεβρουαρίου, και τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, κοντά σε ένα ξενοδοχείο έχει προκαλέσει ανησυχίες και έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τις αστυνομικές ενέργειες και τις συνέπειές τους.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο βοηθός Lorenzo Lujan πραγματοποίησε έναν συνήθη τροχονομικό έλεγχο στον Brent Allen Thompson, 28 ετών, αφού παρατήρησε ότι το αυτοκίνητο του είχε ληγμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Ωστόσο, ο Τόμσον έδωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ισχυριζόμενος ότι είναι ο «Jacob Jones». Μόλις οι αστυνομικοί κατάλαβαν την εξαπάτησή του, ο Thompson το έσκασε από το σημείο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια δραματική καταδίωξη σε ένα ανάχωμα προς τον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.

Το υλικό από την κάμερα σώματος, ενός αστυνομικού, από το περιστατικό αποκαλύπτει την έντονη στιγμή που ο αστυνομικός, συνοδευόμενος από έναν άλλο συνάδελφο του, φωνάζει στον δράστη να σταματήσει πριν πυροβολήσει με το taser. Με τραγικό τρόπο, ο Thompson κατέρρευσε στο δρόμο και ένα επερχόμενο SUV τον χτύπησε πριν το υλικό του βίντεο αποκρύψει τη σύγκρουση.


Ο βοηθός Lujan και οι συνάδελφοί του έσπευσαν να παράσχουν ιατρική βοήθεια και ο Thompson μεταφέρθηκε στο Medical Center of the Rockies, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μετά από έρευνα για το περιστατικό, ο εισαγγελέας Gordon McLaughlin κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες κατά του Lujan. Αν και αναγνώρισε ότι υπήρξε σαφές σφάλμα κρίσης όσον αφορά την εκτίμηση των κινδύνων της κυκλοφορίας, ο σερίφης της κομητείας, υπερασπίστηκε τις ενέργειες του αστυνομικού, δηλώνοντας ότι οι βοηθοί έρχονται συχνά αντιμέτωποι με δύσκολες επιλογές, καθώς πρέπει να αναλάβουν άμεση δράση για την προστασία της κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ