Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα: Γκνου ξέφυγε από κοπάδι κροκοδείλων και έπεσε πάνω σε ενέδρα λιονταριού (βίντεο)


Μια μικρή αντιλόπη γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τα δόντια των κροκόδειλων για να πέσει τελικά στα νύχια μιας λέαινας.

Την πιο άτυχη μέρα της πέρασε μια μικρή αντιλόπη στην Κένυα, αφού έδωσε μάχη για να αποφύγει τρεις κροκόδειλους που την καταδίωκαν, για να πέσει τελικά σε ενέδρα ενός θηλυκού λιονταριού.

Η αντιλόπη, που πιστεύεται ότι είναι περίπου οκτώ μηνών, βιντεοσκοπήθηκε να συμμετέχει στη δραματική καταδίωξη στον ποταμό Μάρα στην Κένυα. Δεν γνωρίζουμε αν το άτυχο ζώο είχε αποχωριστεί από το κοπάδι του.
Σε μια άγρια καταδίωξη που έπαιζε με νύχια και με δόντια, η αντιλόπη διέσχισε το ποτάμι με τρεις κροκόδειλους να την ακολουθούν. Μόλις κατάφερε να γλιτώσει και να βγει στη στεριά, είδε μπροστά της μια άγρια λέαινα που της...έτρεχαν τα σάλια.

Άλλη μια τρομακτική κούρσα για τη ζωή του ξεκίνησε, με το λιοντάρι να κερδίζει τελικά και να ορμά γρήγορα επάνω στο αβοήθητο θήραμά του.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Μετανάστευσης, η οποία συνήθως συμβαίνει στο τέλος της περιόδου των βροχών από τον Ιούλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, χιλιάδες γκνου και ζέβρες ταξιδεύουν από το Σερενγκέτι της Τανζανίας προς το καταφύγιο Μασάι Μάρα στην Κένυα.

Με έως και 1,5 εκατομμύριο γκνου να ταξιδεύουν κάθε χρόνο, το θέαμα θεωρείται ένα από τα «Επτά Θαύματα του Φυσικού Κόσμου».

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι του ταξιδιού περιλαμβάνουν τη διάσχιση ποταμών, οι οποίοι είναι γεμάτοι με γιγάντιους κροκόδειλους.


(Τα γκνου είναι μέλη της οικογένειας των αντιλόπων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ