Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Ένα σπιτάκι που παραπέμπει σε αεροσκάφος μέσα στο δάσος – Το όνειρο ενός μικρού κοριτσιού που έγινε πραγματικότητα


Το όνειρό της έχει τη δυνατότητα να ζει η δωδεκάχρονη Lujzi Pados εδώ και λίγους μήνες. Όταν το μικρό κορίτσι από την Ουγγαρία ζήτησε ένα σπιτάκι, στο οποίο θα φωλιάζει με τις φίλες και τους φίλους της, το ουγγρικό αρχιτεκτονικό γραφείο Hello Wood αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Η αγάπη του μικρού κοριτσιού από την Ουγγαρία στα ταξίδια, ειδικά με αεροπλάνο, προσανατόλισε του αρχιτέκτονες σε σπιτάκι που παραπέμπει σε αεροσκάφος. Η Lujzi συμμετείχε με δικές της ιδέες και σχέδια που έκανε σε χαρτί.

Ευρισκόμενο στους δασώδεις λόφους της Zala County στη νοτιοδυτική Ουγγαρία, το μικροσκοπικό σπιτάκι που ακούει στο όνομα «Jet House» αποκαλύπτει ένα παιδικό βασίλειο: τόξα και καμπύλες, στρογγυλά παράθυρα, επικάλυμμα από ξύλο σε παστέλ μπλε χρώμα και σκάλα που απομιμείται τις κλίμακες αεροσκαφών. Μπορεί να μοιάζει με ένα γιγαντιαίο παιχνίδι «που ήρθε πετώντας από ένα καρτούν και προσγειώθηκε στο λιβάδι» αλλά το τζετ της Lujzi είναι ένα πλήρως λειτουργικό κατάλυμα.


«Με χαρά αποδεχθήκαμε αυτή την ασυνήθιστη παραγγελία. Για έναν αρχιτέκτονα, είναι συναρπαστικό το καθήκον να σχεδιάσει μια δομή που πρέπει να είναι χαριτωμένη. Επιπλέον, ήταν πρόκληση να ενσωματώσουμε στη δομή παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως στεγανοποίηση, ατμοστεγές φράγμα και θερμομόνωση» υπογράμμισε ο Tamás Fülöp, επικεφαλής αρχιτέκτονας του πρότζεκτ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ