Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Θρίαμβος για την «Barbie» - Συγκέντρωσε 775 εκατ. δολάρια παγκοσμίως


Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται στην Αμερική η μανία με την ταινία της «Barbie» που έκανε πριν λίγο καιρό πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ταινία της Γκρέτα Γκέργουικ, με πρωταγωνιστές την Μάργκοτ Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ κέρδισε 93 εκατ. δολάρια στις αίθουσες της Βόρειας Αμερικής.

Παρά το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για το πρώτο, αλλά το δεύτερο Σαββατοκύριακο που έκανε πρεμιέρα η «Barbie», πλήθος κόσμου βρέθηκε στους κινηματογράφους για να παρακολουθήσει το «ροζ σύμπαν της διάσημης κούκλας».
Είναι η πρώτη ταινία στην ιστορία που σημειώνει τέτοιο αριθμό πωλήσεων κατά το δεύτερο Σαββατοκύριακο της προβολής της.

Παγκοσμίως έχει καταφέρει να κερδίσει σχεδόν 775 εκατ. δολάρια, γεγονός που την καθιστά ως μια από τις ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις της χρονιάς.


Βασίζεται στην εμβληματική σειρά παιχνιδιών της Mattel. Παρόλο που η Mattel ήταν παραγωγός της ταινίας, κοινό και κριτικοί εκτίμησαν τον σατιρικό τόνο που έφερε η Γκέργουικ στην ιστορία, η οποία αγγίζει θέματα καπιταλισμού, ταυτότητας και υπαρξισμού. Το CinemaScore έβαλε βαθμολογία Α και η βαθμολογία 90% στο site Rotten Tomatoes ήταν μόνο δύο από τις ιστοσελίδες που αξιολόγησαν θετικά την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ