Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Σπιτικές συνταγές κατά του καψίματος


Οι πολλές ώρες έκθεσης στον ήλιο είναι σύνηθες στην καλοκαιρινή μας καθημερινότητα. Και πολλές φορές μπορεί να ξεχάσουμε να βάλουμε ή να ανανεώσουμε το αντηλιακό μας με αποτέλεσμα να γυρίσουμε το απόγευμα σπίτι κατακόκκινοι από το κάψιμο. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλύνεις τον πόνο από το κάψιμο του ήλιου και να επουλώσεις τα εγκαύματα σου.

Τζελ από αλόη βέρα
Η αλόη βέρα είναι μια γνωστή και δοκιμασμένη στο χρόνο θεραπεία για την ανακούφιση από το κάψιμο του ήλιου. Το τζελ της έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις και δροσιστικές ιδιότητες που μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και την ερυθρότητα που σχετίζονται με το ηλιακό έγκαυμα. Απλά εφάρμοσε φρέσκο τζελ αλόης βέρα απευθείας στις καμένες περιοχές και άφησε το να απορροφηθεί από το δέρμα. Για ένα επιπλέον δροσιστικό αποτέλεσμα, μπορείς να καταψύξεις το τζελ αλόης βέρα πριν από τη χρήση.

Δροσερές κομπρέσες: Άμεση ανακούφιση
Οι δροσερές κομπρέσες είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ανακουφιστείς από την ταλαιπωρία του καψίματος. Μούλιασε ένα καθαρό πανί σε κρύο νερό ή χρησιμοποίεισε παγοκύστες τυλιγμένες σε μια λεπτή πετσέτα. Εφάρμοσε απαλά τη κομπρέσα στο ηλιοκαμένο δέρμα για 15-20 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και θα προσφέρει άμεση ανακούφιση.

Μπάνιο με βρώμη: Θρεπτικό και ηρεμιστικό
Το πλιγούρι βρώμης έχει καταπραϋντικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία του φλεγμονώδους δέρματος. Άλεσε ένα φλιτζάνι άψητο πλιγούρι βρώμης σε λεπτή σκόνη και πρόσθεσε το σε ένα χλιαρό μπάνιο. Μούλιασε στο εμπλουτισμένο με πλιγούρι βρώμης νερό για 15-20 λεπτά, επιτρέποντας στο δέρμα σου να απορροφήσει τα θεραπευτικά του οφέλη.

Λάδι καρύδας: Ενυδατική κρέμα της φύσης
Το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό μαλακτικό που μπορεί να ενυδατώσει και να θρέψει το ηλιοκαμένο δέρμα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας και του κνησμού. Κάνε απαλό μασάζ με μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας στην πληγείσα περιοχή, αφήνοντάς το να απορροφηθεί και να προσφέρει ανακούφιση.

Ενυδάτωση και ξεκούραση: Θεραπεία εκ των έσω
Μην υποτιμάς τη δύναμη της σωστής ενυδάτωσης και της ξεκούρασης όταν αντιμετωπίζεις το ηλιακό κάψιμο. Πίνε άφθονο νερό για να διατηρήσεις τον οργανισμό σου ενυδατωμένο, καθώς το ηλιακό κάψιμο μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα. Επιπλέον, απόφυγε περαιτέρω έκθεση στον ήλιο μέχρι να επουλωθεί πλήρως το δέρμα σου.

Πράσινο τσάι: Αντιοξειδωτική ενίσχυση
Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της επούλωσης. Παρασκεύασε ένα δοχείο πράσινου τσαγιού, άφησε το να κρυώσει και χρησιμοποίεισαι ένα πανί για να το εφαρμόσεις απαλά στις πληγείσες περιοχές ή ψέκασε το στο δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ