Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

«Τύπος και Ουσία» στις 6 Ιουλίου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ


- Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στις 12 μ.μ. στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. (Στρατηγού Καλλάρη 5 –Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με θέμα τον μαθητικό Τύπο στην Κρήτη μέσα από τη δεκάχρονη λειτουργία του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος-παραγωγός της εκπομπής «Ιχνογραφίες» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3.

Παρουσιαστές του θέματος θα είναι:

- Μανώλης Δαφέρμος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

- Λίνα Βαλσαμίδου, Μ.sc., M.ed, M.A., υποψ. διδάκτωρ Επικοινωνίας /Δημοσιογραφίας, εκπαιδευτικός.

- Γιώργος Δασκαλάκης, δάσκαλος, εκπρόσωπος Τύπου του Συλλόγου.

Θα συμμετέχει και ο φίλος του Συλλόγου, Κώστας Πρατσινάκης, ο οποίος θα γεφυρώσει μουσικά την Κρήτη με τη Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας συμπληρώνοντας δέκα χρόνια παρουσίας ( Μαρτης του 2012-Ιούλιος του 2022) στον Μαθητικό Τύπο της Κρήτης,θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις προτάσεις για αναβάθμιση του μαθητικού Τύπου μέσα από πιο συστηματικές πρωτοβουλίες των φορέων της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται παράλληλα με τη συμμετοχή στο 3ο Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Θεσσαλονίκη 4 με 8 Ιουλίου 2022) με θέμα τον μαθητικό Τύπο στην Κρήτη, ως πρωτοπόρα εκπαιδευτική εφαρμογή σε επίπεδο νομού και περιφέρειας. Θα παρουσιαστεί επίσης η έναρξη λειτουργίας του δικτυακού τόπου του Συλλόγου (www.typoskaiousia.gr) καθώς και οι εκδόσεις του Συλλόγου που έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις εφημερίδες της Κρήτης, «Πατρίς» του Ηρακλείου, «Χανιώτικα Νέα» και «Ρεθεμνιώτικα Νέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ