Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Η Αυστραλία κάνει τώρα lockdown στις… μέλισσες


Γιατί οι ειδικοί φοβούνται πως η γεωργική βιομηχανία της Αυστραλίας η οποία αξίζει τουλάχιστον, 57 δισεκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να πληγεί ανεπανόρθωτα;

Προσπάθειες προκειμένου να προστατεύσει τις μέλισσές της, καταβάλλει η Αυστραλία. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, στην εν λόγω χώρα, εντοπίστηκε ένα νέο είδους παράσιτου το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τις μέλισσες.  

Τα συγκεκριμένα ακάρεα που έχουν ήδη, εξοντώσει δεκάδες κυψέλες σε ολόκληρο τον κόσμο αυξάνουν τις ανησυχίες των ειδικών οι οποίοι φοβούνται πως η γεωργική βιομηχανία της Αυστραλίας η οποία εκτιμάται πως αξίζει τουλάχιστον, 57 δισεκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να πληγεί ανεπανόρθωτα.

Για το λόγο αυτό, την περασμένη Παρασκευή, η Νέα Νότια Ουαλία επέβαλε καθολικό lockdown… στις μέλισσες. Τα νέα μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν σε μια «ζώνη έκτακτης ανάγκης» 10 χιλιομέτρων γύρω από το λιμάνι της πόλης, ενώ στο εξής, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση μελισσών σε όλη την πολιτεία.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει το bloomberg, τα παράσιτα προκαλούν μια σειρά από ασθένειες στις ευρωπαϊκές μέλισσες με αποτέλεσμα, όχι μόνο να αποδυναμώνονται αλλά και να μειώνονται σε αριθμό καθώς συγκεκριμένες αποικίες οδηγούνται σε αφανισμό. Το συγκεκριμένο παράσιτο δεν επηρεάζει μικρότερες, χωρίς κεντρί γηγενείς μέλισσες.

Τα τελευταία νέα έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους παραγωγούς αυστραλιανών προϊόντων μελιού, που συχνά αποκομίζουν μεγάλα ασφάλιστρα σε αγορές του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, καθώς και στους καλλιεργητές που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις μέλισσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ