Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Νέα υπηρεσία από την ΑΑΔΕ: Μηνιαίος Φορολογικός Λογαριασμός για οφειλές, πληρωμές και επιστροφές


Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να βλέπουν με μια ματιά τις πληρωμές που έκαναν, τους συμψηφισμούς στους οποίους προχώρησε η ΑΑΔΕ και τυχόν διαγραφές στις οφειλές τους.

Την παροχή μιας νέας υπηρεσίας προς τους φορολογουμένους,  για να ελέγχουν την ροή των πληρωμών τους προς την φορολογική διοίκηση, εγκαινιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

 Πρόκειται για την έκδοση της Μηνιαίας Ενημέρωσης Φορολογικού Λογαριασμού. Με αυτή, ο φορολογούμενος μπορεί να έχει κάθε μήνα την πλήρη εικόνα των οφειλών και των επιστροφών του, για τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή:
  • Τις πληρωμές που έκανε
  • Τους συμψηφισμούς στους οποίους προχώρησε η ΑΑΔΕ και
  • Τυχόν διαγραφές στις οφειλές του.

Ειδικά για τους μήνες Ιανουάριο έως Μάιο 2022, απεικονίζονται μόνο οι οφειλές του φορολογούμενου για τις οποίες υπήρξε κίνηση στον εκάστοτε μήνα.



Η Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού αναρτάται κάθε 2η Δευτέρα του μήνα, στην επιλογή: «Οφειλές, Πληρωμές, Επιστροφές», της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr).

Πάντως, οι μηνιαίες ενημερώσεις που εκδίδονται από τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν αποκλειστικά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα ως προς το συνολικό ύψος ή την κατάσταση των οφειλών του φορολογούμενου στην ΑΑΔΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ