Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Νέος μυστηριώδης διπλός κρατήρας στο φεγγάρι: Αναζητούν τον άγνωστο πύραυλο που τον προκάλεσε- Κίνα ή Έλον Μασκ;


Σε σπαζοκεφαλιά εξελίσσεται ένας νέος διπλός κρατήρας στο φεγγάρι, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να καταλάβουν από ποιον πύραυλο δημιουργήθηκε.

Ο Mark Robinson, ο κύριος ερευνητής της ομάδας LRO Camera, δεν μπόρεσε να βγάλει κάποιο συμπέρασμα σχετικά με την προέλευση του πυραύλου: «Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα σώμα πυραύλου που κατευθύνεται προς μια σεληνιακή σύγκρουση στα τέλη του περασμένου έτους.



Μέσω μιας σειράς παρατηρήσεων, προέβλεψαν τον χρόνο της πρόσκρουσης και τη θέση της σε απόσταση 100 χιλιομέτρων. Η ταυτότητα του σώματος του πυραύλου παραμένει όμως ασαφής. Παραδόξως, ο κρατήρας είναι στην πραγματικότητα… δύο κρατήρες, ένας ανατολικός κρατήρας (με διάμετρο 18 μέτρα) πάνω σε έναν δυτικό κρατήρα (διαμέτρου 16 μέτρων)».

Αυτό που παραξενεύει τους επιστήμονες/αστρολόγους είναι πως «καμία άλλη πρόσκρουση σώματος πυραύλων στη Σελήνη δεν δημιούργησε διπλούς κρατήρες». Πολλοί επιστήμονες πάντως εκτιμούν ότι το σώμα του πυραύλου ήταν μέρος του ενισχυτή Long March 3 που εκτόξευσε την κινεζική αποστολή Chang'e 5T1 γύρω από τη Σελήνη τον Οκτώβριο του 2014.



Παρά το γεγονός ότι η Κίνα αρνείται τους ισχυρισμούς, ο Bill Gray, ένας ανεξάρτητος αστρονόμος που δημιούργησε λογισμικό που παρακολουθεί αντικείμενα στο διάστημα, είπε: «Είμαι 99,9% σίγουρος ότι είναι το China 5-T1». Άλλοι πάντως, πιο τολμηροί, πιστεύουν ότι ήταν ένας από τους πυραύλους SpaceX του Elon Musk από την αποστολή DISCOVR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ