Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Βαρόνος ναρκωτικών ζούσε ελεύθερος για 35 χρόνια με ένα δαιμόνιο κόλπο


 Για πάνω από 35 χρόνια, ο άντρας που θεωρείται εγκέφαλος ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ναρκωτικών των ΗΠΑ ζούσε ελεύθερος και ωραίος.

Είχε κληθεί σε δικαστήριο της Νεμπράσκα το 1985, πλάι σε 73 ακόμα υπόπτους, δεν εμφανίστηκε ωστόσο ποτέ. Και δεν συνελήφθη ποτέ.

Οι αρχές ανακάλυψαν πρόσφατα τον 72χρονο πια Howard Farley να κρύβεται σε κοινή θέα. Είχε υιοθετήσει την ταυτότητα ενός μωρού που είχε πεθάνει στη Φλόριντα το… 1955 και δεν είχε κανέναν λόγο να φοβάται την αστυνομία.

Την αποκάλυψη έκανε το FBI την Πέμπτη. Οι ομοσπονδιακοί τον έπιασαν την Τετάρτη στο σπίτι του στη Φλόριντα, πριν επιβιβαστεί στο ιδιωτικό του αεροπλάνο, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της εισαγγελέως Maria Chapa Lopez.

Από την υπόθεση μάλιστα του 1985, ήταν ο μόνος που διέφευγε της σύλληψης. Είχε κλέψει την ταυτότητα ενός μωρού που γεννήθηκε το 1954 και πέθανε 3 μήνες αργότερα.

Τον έπιασαν όταν κατέθεσε προσφάτως αίτηση για ανανέωση διαβατηρίου. Με τα πλήρη στοιχεία του νεκρού μωρού, πάντα. Ο υπάλληλος έψαξε την υπόθεση και βρήκε ασυνέπειες. Γιατί κάποιος που γεννήθηκε το 1954 δεν είχε αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ως και το 1983; Ήταν πράγματι παράξενο.

Ο Farley κατάφερε να βγάλει ταυτότητα, αλλά και τρία διαβατήρια (το 1987, το 1998 και το 2008) με τα πλαστά στοιχεία. Είχε επίσης δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά και άδεια πιλότου με το ίδιο όνομα.

Μια απλή σύγκριση στα δακτυλικά αποτυπώματα έδειξε πως ήταν ο άντρας που καταζητούνταν από το 1985...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ