Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Ευχές!


Ευχές και απολογισμός της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης 

Όπως για ολόκληρο τον κόσμο, έτσι και για τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, η χρόνια που φεύγει ήταν μία σκληρή δοκιμασία. Δυστυχώς και το 2021 προβλέπεται να είναι μία δύσκολη χρονιά.

Το 2020 ήταν το έτος που βιώσαμε το κλείσιμο λαϊκών αγορών, αναστολή λειτουργίας τους, εργασία με τα μισά μεροκάματα λόγω της μειωμένης προσέλευσης.

Είδαμε όμως να μένουν για μήνες ολόκληρους και συνάδελφοι μας χωρίς εργασία. Τα βιομηχανικά είδη δεν πωλούνται πλέον στις λαϊκές αγορές, τόσο σε αυτό, όσο και στο lockdown, που έγινε την άνοιξη. Χωρίς καμία επαρκή δικαιολογία, χωρίς μία εξήγηση. 

Η ομοσπονδία μας και τα σωματεία, που ανήκουν στο δυναμικό της, διέλυσαν τα ταμεία τους για να προσφέρουν στους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές τα απαραίτητα μέσα προστασίας, όπως ιατρικές μάσκες, αντισηπτικά, γιατρούς που πραγματοποιούσαν θερμομετρήσεις κ.τ.λ. 

Η ζημιά που έχει γίνει είναι ανυπολόγιστη. Όταν κάποια στιγμή επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές θα βρεθούν με χρέη, αφού αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους - και όχι μόνο -  έξοδα. Αυτά για όσους επιστρέψουν, γιατί εκτίμηση μας είναι, ότι κάποιοι συνάδελφοι μας δε θα τα καταφέρουν.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα η κυβέρνηση και η αυτοδιοίκηση, ως φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

Με αυτές τις σκέψεις αποχαιρετούμε το 2020. Ευχόμαστε σε όλους να έχουν την υγεία τους. Να είναι το 2021 η αρχή για ένα καλύτερο μέλλον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ