Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Με τεστ κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ανοίξουν τα σχολεία


Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου όπως δηλώνουν πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ανακοινωθεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία και σε ποιες βαθμίδες. Η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με testing παιδιών και δασκάλων.

Τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν, όποτε ανοίξουν τα σχολεία, περιέγραψε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νικόλαος Σύψας. 

Μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και τη γενικότερη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να εισηγηθούμε να ανοίξουν τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, και σε μια βδομάδα να τα ξανακλείσουμε. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πριν κάνουμε κάποια εισήγηση στην κυβέρνηση για άνοιγμα. Περιμένουμε να δούμε και ποια θα είναι η επίπτωση των γιορτών. Βλέπω τον συνωστισμό αυτές τις ημέρες, ελπίζω οι συνέπειες να μην είναι τέτοιες που να μας αναγκάσουν να πάρουμε σκληρά μέτρα. Είμαστε ένα χρόνο σε πανδημία και ο κόσμος έχει κουραστεί. Ένα σκληρό lockdown ίσως φέρει την έκρηξη του κόσμου. Προσπαθούμε οι εισηγήσεις μας να έχουν μια ισορροπία και να βρούμε τη χρυσή τομή».

«Η επιτροπή ήταν ομόφωνη στο ότι θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών στην επιδημία και δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να τα ξανακλείσουμε. Για αυτό αποφασίσαμε ότι θα περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα αμέσως μετά τις γιορτές και θα κάνουμε εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τα σχολεία. Θα μιλήσουμε ξανά πριν τα Θεοφάνεια. Στην επιτροπή εχτές ήρθε η υπουργός Παιδείας και μας παρουσίασε ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων που περιλαμβάνει testing παιδιών και δασκάλων. Είναι ένα ασφαλές σχέδιο. Το πότε, όμως θα γίνει το άνοιγμα θα αποφασιστεί μετά την Πρωτοχρονιά. Δεν έχουμε ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Η επιτροπή αποτελείται από 31 επιστήμονες και κάνουμε σύνθεση απόψεων για να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ