Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Άνγκελα Μέρκελ: Τι θα κάνει όταν συνταξιοδοτηθεί; - Τι λέει σε συνέντευξή της


Tα σχέδιά της για το τι θα κάνει όταν αποχωρίσει από την Καγκελαρία αποκαλύπτει σε συνέντευξή της η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας ολοκληρώνει την πολιτική της καριέρα τον Σεπτέμβριο του 2021, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει και στον γερμανικό λαό.

Σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό «DB Mobil», η 66χρονη Μέρκελ μίλησε για τις επόμενες κινήσεις της, όταν πλέον θα έχει συνταξιοδοτηθεί.

Ύστερα από 18 χρόνια στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, η γερμανίδα Καγκελάριος έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Από το 2000 έχει τα ηνία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και από το 2005 βρίσκεται στην ηγεσία της ατμομηχανής της Ευρωζώνης.

Μετά από τέσσερις θητείες στην Καγκελαρία, η Μέρκελ ονειρεύεται να ταξιδέψει με τον Υπερσιβηρικό μέσω της Ρωσίας.

«Το όνειρό μου να ταξιδέψω με τον Υπερισιβηρικό Σιδηρόδρομο στη Ρωσία ή και να επισκεφθώ τα Βραχώδη Όρη (μεγάλη οροσειρά της δυτικής Βόρειας Αμερικής που εκτείνεται σχεδόν κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού από Αλάσκα με κατεύθυνση προς τον Καναδά και καταλήγει Μεξικό) είναι μέσα στο πρόγραμμα, ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχω προγραμματίσει κάτι», δήλωσε.

Σχετικά με την πανδημία της νόσου Covid-19, η 66χρονη Καγκελάριος δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία και παραδέχτηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν, πλήττουν τις ατομικές ελευθερίες.

«Μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις της θητείας μου είναι ότι οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις περιορίζουν με τα μέτρα που έλαβαν κατά του κορωνοϊού τις ελευθερίες των ατόμων. Ωστόσο, αυτές οι αποφάσεις ήταν άκρως απαραίτητες», τόνισε.

Στη συνέντευξή της υποστήριξε επίσης ότι εξεπλάγη που οι βιντεοδιασκέψεις λειτούργησαν καλά στη διάρκεια της πανδημίας.

Δεν δίστασε να πει ότι, στην αρχή της πανδημίας, δεν εμπιστευόταν και πολύ τις διαδικτυακές συναντήσεις: «Η τηλεδιάσκεψη λειτουργεί καλύτερα από ότι νόμιζα. Ωστόσο, όταν θέλω να συζητήσω περίπλοκα ζητήματα ή θα πρέπει να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός, μου λείπει η προσωπική επαφή», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ