Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Φορολογικές υποχρεώσεις: Τι πρέπει να πληρώσουμε έως σήμερα, 31 Δεκεμβρίου


Τελευταία μέρα του χρόνου σήμερα, τελευταία μέρα και που μπορούμε να τακτοποιήσουμε κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις μας.

Σε ό,τι αφορά στις αναστολές Δεκεμβρίου, κανονικά ήταν να λήξει σήμερα η προθεσμία αλλά δόθηκε παράταση, έτσι οι εργοδότες θα μπορούν να δηλώσουν έως τις 5 Ιανουαρίου τους εργαζόμενους που έχουν θέσει σε αναστολή, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν έως τις 12 Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά στο τι πρέπει να πληρώσουμε έως σήμερα, στις τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις του έτους περιλαμβάνονται η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ και η 6η δόση Φόρου Εισοδήματος.

Επίσης, μέχρι σήμερα μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις Covid από τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν τον Νοέμβριο, αλλά και να γίνουν οι όποιες διορθώσεις λαθών στις δηλώσεις Μαρτίου- Αυγούστου.

Σημαντική ημερομηνία και για τους οφειλέτες που είχαν χάσει ευνοϊκές ρυθμίσεις, των 100 και 120 δόσεων, με το υπουργείο Οικονομικών να αναφέρει ότι σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία. Μέχρι σήμερα λοιπόν, όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία και έχασαν τις ρυθμίσεις τους από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο, θα πρέπει να μπουν να υποβάλλουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση και να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά και ο Παναγιώτης Παντελής, φοροτεχνικός.

«Για την αναβίωση της ρύθμισης των 100 ή 120 δόσεων, επειδή είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και θα πρέπει να πληρωθεί και μία δόση, θα πρέπει το υπουργείο να δώσει παράταση ώστε να προλάβουν οι οφειλέτες να αναβιώσουν τις ρυθμίσεις τους. Η αναβάθμιση της ρύθμισης σημαίνει ότι πηγαίνω και βάζουν όλες τις δόσεις που δεν έχω πληρώσει στο τέλος της ρύθμισης. Είναι διαδικασία που πρέπει να γίνει με την παρουσία του φορολογούμενου στη ΔΟΥ, με ΔΟΥ που υπολειτουργούν. Με τηλεδιάσκεψη δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, θα πρέπει να κλείσεις ραντεβού», τόνισε ο κ. Παντελής.

«Παράταση έχουν πάρει όλες οφειλές που υπήρχαν κατά την περίοδο του πρώτου lockdown και μέχρι πριν το δεύτερο. Αυτές έχουν πάει για τις 30 Απριλίου, και υπάρχει και μια απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που λέει ότι θα ρυθμιστούν μετά τις 30 Απριλίου σε 12 ή 24 δόσεις. Αυτό θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει, γιατί εκτός από αυτές τις ρυθμίσεις υπάρχουν τα τρέχοντα. Δόθηκε επίσης παράταση στην απόσυρση των φορολογικών ταμειακών μηχανών, μέχρι τις 31/03. Μέχρι 26/02 πάνε τα τέλη κυκλοφορίας και η κατάθεση πινακίδων, αλλά και οι δηλώσεις για γονικές παροχές που έπρεπε να γίνουν το Νοέμβρη ή Δεκέμβρη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ