Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Υπόθεση Novartis: Νέες έρευνες μετά τα έγγραφα του FBI που κατέθεσε ο Αγγελής

Νέος κύκλος ερευνών στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis και στο σκέλος της εκείνο που αφορά στους χειρισμούς που έγιναν κατά την διερεύνηση της σχετικής δικογραφίας από την εισαγγελία Διαφθοράς, ανοίγει σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Αφορμή για την έναρξη των νέων ερευνών αποτελούν τα απόρρητα έγγραφα του FBI που κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αλλά και στους δυο συναδέλφους του στον Άρειο Πάγο, τους αντεισαγγελείς Ευάγγελο Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη.

Τα έγγραφα αυτά τα οποία αποκάλυψε το protothema.gr σε χθεσινό ρεπορτάζ του καταδεικνύουν ένα παραδικαστικό μηχανισμό που είχε στηθεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης με στόχο να ασκηθούν άρον - άρον διώξεις κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την κατάθεση των εγγράφων αυτών από τον κ. Αγγελή, ανοίγει όπως είναι επόμενο ένας νέος κύκλος έρευνας από τους δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας αυτής να κληθεί εκ νέου για κατάθεση από τους κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη ο κ. Αγγελής, όπως και οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, οι τρεις τελευταίοι εισαγγελικοί λειτουργοί, δηλαδή η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τολουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, κλήθηκαν και έδωσαν ως ύποπτοι εξηγήσεις στον Άρειο Πάγο και στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο που χειρίστηκαν την όλη υπόθεση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις εισαγγελείς κατέθεσαν στους κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή πολυσέλιδα γραπτά υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους, αρνούμενοι τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης, για τις οποίες κλήθηκαν ως ύποπτοι.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες προσκόμισαν και σχετικά έγγραφα προς ενίσχυση των ισχυρισμών τους. Πάντως, τώρα μετά τη νέα έρευνα που ξεκινάει εξ αφορμής των εγγράφων που κατέθεσε ο κ. Αγγελής, δεν αποκλείεται και οι τρεις να κληθούν εκ νέου από τους κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή προκειμένου να λάβουν γνώση των νέων στοιχείων και να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ