Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το «KitcheN' Health» μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά, νόστιμα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
H γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαγειρεύει γευστικές συνταγές σε μία κουζίνα που βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών, αλλά και να μάθουμε το σωστό συνδυασμό των υλικών.
Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού, μία συνταγή γλυκού, αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές συμβουλές για εναλλακτικές χρήσεις του βασικού υλικού μας.
Στο σημερινό επεισόδιο πρωταγωνιστεί το καρύδι, ένας εξαιρετικά ωφέλιμος καρπός που βοηθάει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.
Η Μαρία μας υποδέχεται στην πιο υγιεινή κουζίνα και μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία της καρυδόψιχας, που είναι μια κατά βάση πρωτεϊνική τροφή, με σημαντική περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά, αλλά και σε βιταμίνες και μέταλλα. Μας δείχνει, επίσης, πως να εντάξουμε τα καρύδια στην καθημερινή μας διατροφή και κυρίως στη διατροφή των παιδιών μας, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα καρύδια στη ζαχαροπλαστική, στη μαγειρική αλλά και να τα συνδυάσουμε τέλεια με μέλι.
Τα υγιεινά πιάτα που μας προτείνει σήμερα, η Μαρία είναι: Ένα ιδιαίτερο σουφλέ με πέστο καρυδιού και πενάκι λαχανικών, μια καλοκαιρινή οσπριάδα με βαλεριάνα και καρύδια και για επιδόρπιο ένα cheesecake μπακλαβά με φυστικοβούτυρο και δημητριακά.
Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, εξηγεί πόσο σημαντική είναι για τον οργανισμό η καθημερινή κατανάλωση μίας μικρής ποσότητας καρυδιών, και πώς τα καρύδια είναι μια παρεξηγημένη τροφή επειδή είναι αρκετά θερμιδογόνα, ωστόσο, είναι πολλαπλά τα οφέλη τους στην υγεία μας, μεταξύ των οποίων και η αντικαρκινική τους δράση.
Σας περιμένουμε σε ένα ακόμα ραντεβού με την υγιεινή κουζίνα! Σας περιμένουμε στο «KitcheN' Health» με την Μαρία Εκμεκτσίογλου κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN
H γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαγειρεύει γευστικές συνταγές σε μία κουζίνα που βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών, αλλά και να μάθουμε το σωστό συνδυασμό των υλικών.
Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού, μία συνταγή γλυκού, αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές συμβουλές για εναλλακτικές χρήσεις του βασικού υλικού μας.
Στο σημερινό επεισόδιο πρωταγωνιστεί το καρύδι, ένας εξαιρετικά ωφέλιμος καρπός που βοηθάει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.
Η Μαρία μας υποδέχεται στην πιο υγιεινή κουζίνα και μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία της καρυδόψιχας, που είναι μια κατά βάση πρωτεϊνική τροφή, με σημαντική περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά, αλλά και σε βιταμίνες και μέταλλα. Μας δείχνει, επίσης, πως να εντάξουμε τα καρύδια στην καθημερινή μας διατροφή και κυρίως στη διατροφή των παιδιών μας, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα καρύδια στη ζαχαροπλαστική, στη μαγειρική αλλά και να τα συνδυάσουμε τέλεια με μέλι.
Τα υγιεινά πιάτα που μας προτείνει σήμερα, η Μαρία είναι: Ένα ιδιαίτερο σουφλέ με πέστο καρυδιού και πενάκι λαχανικών, μια καλοκαιρινή οσπριάδα με βαλεριάνα και καρύδια και για επιδόρπιο ένα cheesecake μπακλαβά με φυστικοβούτυρο και δημητριακά.
Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, εξηγεί πόσο σημαντική είναι για τον οργανισμό η καθημερινή κατανάλωση μίας μικρής ποσότητας καρυδιών, και πώς τα καρύδια είναι μια παρεξηγημένη τροφή επειδή είναι αρκετά θερμιδογόνα, ωστόσο, είναι πολλαπλά τα οφέλη τους στην υγεία μας, μεταξύ των οποίων και η αντικαρκινική τους δράση.
Σας περιμένουμε σε ένα ακόμα ραντεβού με την υγιεινή κουζίνα! Σας περιμένουμε στο «KitcheN' Health» με την Μαρία Εκμεκτσίογλου κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ