Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Το μυστικό γεύσης και οικονομίας στην κουζίνα

To μάτι είναι λαίμαργο λένε, καταλήγοντας να φτιάχνουμε περισσότερο φαΐ απ’ όσο χρειαζόμαστε. Φαΐ που πετιέται.

Και γι’ αυτό είναι έτοιμη να μας μαλώσει η Gio Bellino, καθώς αυτά τα περισσεύματα τα αποκαλεί «βόμβες γεύσης» και τα χρησιμοποιεί πάντα στις δημιουργίες της.

«Μην πετάτε ακόμα και τα ελάχιστα περισσεύματα του γεύματος», μας λέει στο «Flavor Bombs», «αυτά τα μικρά κομμάτια από υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν σε ‘‘γευστικές βόμβες’’ για τα επόμενα πιάτα σας».

«Αρχίστε να συνηθίζετε να καταψύχετε τα περισσεύματά σας», συμβουλεύει, εκείνο το κομμάτι που έμεινε από το ρολό κιμά, το λίπος που έβγαλε το μπέικον που τηγάνισες, τη φτερούγα που έμεινε από το κοτόπουλο του μεσημεριού, τη λίγη μαρινάδα, το μείγμα των μπαχαρικών που ξέμεινε, τέτοια πράγματα.


Τέτοιες απειροελάχιστες ποσότητες που δεν φτάνουν για επόμενο πιάτο λειτουργούν ως δυναμίτες γεύσης στον ουρανίσκο. Μπορούμε να τα βάλουμε ως γέμιση κάπου, να τα κάνουμε πουρέ ή να τα εντάξουμε σε σάλτσες και όπου αλλού σκεφτούμε.

Αν τα έχουμε διαθέσιμα στο ψυγείο μας, ισχυρίζεται, έχουμε όχι μόνο ιδέες για πειραματισμό, αλλά και έτοιμες γεύσεις για το κατιτίς παραπάνω στα πιάτα μας.

«Έχεις έτοιμα πράγματα για να χτίσεις νέα πιάτα και να αναδημιουργήσεις συνταγές με υλικά που ήδη αγαπάς».

Μόλις γίνει συνήθεια η αποθήκευση στο ψυγείο των έτοιμων περισσευμάτων, τότε γλιτώνεις και χρόνο και χρήμα. Δημιουργώντας τις δικές σου «βόμβες γεύσης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ