Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Αλέκος Αλεξανδράκης: Η σπάνια φωτογραφία με την 4η Ελβετίδα σύζυγό του και τα παιδιά τους!

Aπό τους πιο αγαπημένους και γοητευτικούς ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου ο Αλέκος Αλεξανδράκης, άφησε πίσω του πλούσιο καλλιτεχνικό έργο.
Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσιεύει σήμερα μια σπάνια φωτογραφία του ηθοποιού με την τέταρτη σύζυγό του και τα παιδιά τους. Με τον γιο του Βάσια και τη νεογέννητη κόρη τους Γιοχάνα. Την ίδια χρονιά που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία το ζευγάρι χωρίζει και στη ζωή του Αλέκου Αλεξανδράκη μπαίνει η Νόνικα Γαληνέα! Ένας έρωτας που θα κρατήσει για 21 ολόκληρα χρόνια!

Ο Άρης Λουπάσης γράφει: Ο Αλέκος Αλεξανδράκης το 1969 με την τέταρτη σύζυγο του Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ και τα παιδιά του τον Βάσια και την νεογέννητη Γιοχάνα σε όμορφες οικογενειακές στιγμές. Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός με μια τεράστια πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο για περισσότερο από πενήντα χρόνια, από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του καθιερώνεται ως ο μεγαλύτερος γόης της εποχής με τέσσερις γάμους και αμέτρητες κατακτήσεις με τις ωραιότερες γυναίκες της εποχής. Γνήσιος τζέντελμαν με κοσμοπολίτικο αέρα και εκλεπτυσμένο στυλ, το ’49 ως ανερχόμενος ηθοποιός στην ηλικία των είκοσι ενός ετών, θα λάβει την πρώτη του κριτική :»Επιτέλους ένας εραστής στο ελληνικό θέατρο».



Εκείνη την χρονιά θα μαγευτεί στις κουίντες από την λάμψη της Έλλης Λαμπετη και στους νυχτερινούς περιπάτους για την επιστροφή στο σπίτι τους, οι φιλικές συζητήσεις θα εξελιχθούν σε ένα τρυφερό έρωτα που θα κρατήσει έξι μήνες λόγω περιοδείας του στο εξωτερικό για μεγάλο διάστημα. Στα πλαίσια της περιοδείας θα γνωρίσει στο Σουδάν την ελληνικής καταγωγής Μάρτζι Βαλβη η οποία θα τον ερωτευτεί και θα ακολουθήσει γάμος και το πρώτο διαζύγιο τέσσερα χρόνια αργότερα. Καλοκαίρι του ’54 θα γνωρίσει στην Γλυφάδα την Γαλλίδα καλλονή Κλοντ Σαμπαντου, ένας δεύτερος γάμος και ένα δεύτερο διαζύγιο τρία χρόνια αργότερα.Το ’56 θα συνεργαστεί με την ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη, μια γυναίκα που θα ερωτευθεί και θα εμπνευστεί από την προσωπικότητα της και για έξι χρόνια μετά τον γάμο τους το ’57, θα αποτελέσουν ένα από τα ωραιότερα καλλιτεχνικά ζευγάρια της εποχής. Το ’64 μετά και το τρίτο διαζύγιο, στα γυρίσματα της ταινίας «Το Δόλωμα» θα γνωρίσει στην Ρόδο την Βερένα που εργάζεται στο ξενοδοχείο Miramare όπου ανήκει στον θείο της και διαμένουν οι συντελεστές. Μια υπέροχη γυναίκα που θα αγαπήσει και θα αποκτήσει τα δύο του παιδιά μέχρι και το ’69 όπου θα χωρίσουν και θα μπει σαν «τυφώνας» στην ζωή του η σπουδαία Kυρία του θεάτρου Νόνικα Γαληνέα. Η λαμπερή ηθοποιός θα τον γοητεύσει απίστευτα και για τα επόμενα είκοσι δύο χρόνια θα ζήσει μαζί της ένα δυνατό έρωτα και μια σημαντική κοινή θεατρική διαδρομή. Ένας θρύλος της υποκριτικής όπως θρυλική υπήρξε και η γοητεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ