Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Μαζικoί θάνατοι με ενέσεις ινσουλίνης σε νοσοκομείο βετεράνων

Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν δέκα ύποπτους θανάτους σε ένα νοσοκομείο βετεράνων, καθώς οι δύο από αυτούς χαρακτηρίστηκαν «ανθρωποκτονίες» αφού οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι είχε χορηγηθεί ενέσιμη ινσουλίνη στα θύματα, χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Βετεράνων, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι ερευνώνται «πιθανές αξιόμεμπτες πράξεις που οδήγησαν στον θάνατο τους ασθενείς στο ιατρικό κέντρο Λούις Α. Τζόνσον, στο Κλάρκσμπεργκ της Δυτικής Βιρτζίνια».

«Φαίνεται ότι ήταν θύματα εγκλήματος», σχολίασε στο Fox News ο υπουργός Βετεράνων Ρόμπερτ Γουίλκι, εκφράζοντας την ελπίδα να ολοκληρωθεί γρήγορα η έρευνα.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστής Τζο Μάντσιν, οι έρευνες ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2018, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οκτώ ασθενείς παρουσίαζαν πολύ χαμηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος. Οι υποψίες στρέφονται σε ένα πρόσωπο που δεν έρχεται πλέον σε επαφή με τους ασθενείς στο νοσοκομείο.

Τον περασμένο χειμώνα έγινε νεκροψία-νεκροτομή σε τουλάχιστον δύο ασθενείς που είχαν πεθάνει με μία ημέρα διαφορά τον Απρίλιο του 2018. Διαπιστώθηκε ότι σε δύο 80χρονους είχε χορηγηθεί ινσουλίνη, την οποία δεν χρειάζονταν και ο θάνατός τους χαρακτηρίστηκε ανθρωποκτονία.

Η ινσουλίνη, η οποία είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του διαβήτη, είναι επικίνδυνη για όσους δεν πάσχουν από την ασθένεια αφού μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μπορεί να προκαλέσει κώμα ή ακόμη και τον θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ