Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Η αεροσυνοδός που έπεσε από το αεροπλάνο 10.000 μέτρα και επέζησε

Vesna Vulović ήταν η Σέρβα αεροσυνοδός που έμεινε στην ιστορία αφού κατάφερε να επιβιώσει μιας πτώσης από τα 33.000 πόδια (10.160 μέτρα). Μάλιστα κατέχει ακόμα το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την υψηλότερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο κάτι που σίγουρα δεν ακούγεται παράξενο αφού η περίπτωση της είναι μοναδική.

Η πτώση της έλαβε χώρα μετά από μια έκρηξη στο χώρο αποσκευών της πτήσης JAT 367 στις 26 Ιανουαρίου 1972 που έριξε το αεροπλάνο κοντά στο Srbská Kamenice της Τσεχοσλοβακίας. H Vulović ήταν η μοναδική επιζών της συντριβής που όπως αποδείχτηκε προκλήθηκε από μια βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε χαρτοφύλακα.

Μετά τη συντριβή, η Vulović έμεινε για αρκετές μέρες σε κώμα και στο σύνολο νοσηλεύτηκε για αρκετούς μήνες λόγο των σοβαρών τραυματισμών της. Συγκεκριμένα είχε υποστεί κάταγμα κρανίου, τρεις σπασμένους σπόνδυλους, δύο σπασμένα πόδια, σπασμένα πλευρά και σπασμένη λεκάνη. Αυτά τα τραύματα είχαν σαν αποτέλεσμα να παραλύσει προσωρινά από τη μέση και κάτω. Αν και κατάφερε να ανακάμψει συνέχισε να περπατάει κουτσαίνοντας.

Παρά την προθυμία της να συνεχίσει να εργάζεται ως αεροσυνοδός, η Jat Airways αποφάσισε να της δώσει μια δουλειά γραφείου αφού θεώρησε ότι η παρουσία της στις πτήσεις θα έφερνε υπερβολική δημοσιότητα.

Το 1985, το βιβλίο Guinness World Records αναγνώρισε την Vulović ως την παγκόσμιο κάτοχο ρεκόρ για την υψηλότερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο.Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε στην απομόνωση σε ένα μικρό διαμέρισμα του Βελιγραδίου μέχρι το θάνατό της το 2016.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία της μοναδικής άλλης γυναίκας που επιβίωσε από πτώση αεροπλάνου πάνω από τα 10.000 πόδια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ