Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Οι έξυπνοι σηματοδότες του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στον 3ο Μαραθώνιο Καινοτομίας στην Αθήνα

Μπορούν οι σηματοδότες να κάνουν πολλά παραπάνω από το να αλλάζουν τα χρώματά τους και να «ειδοποιούν» οδηγούς και πεζούς;

Ναι απαντούν οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η αν. καθηγήτρια Πληροφορικής στο Α-ΤΕΙ Παρασκευή Αθανασιάδου Μεντζέλου. Η εργασία τους είναι μία από τις τρεις που επιλέχθηκαν από τη Θεσσαλονίκη για να συμμετέχουν στον 3ο Μαραθώνιο Καινοτομίας, στην Αθήνα (10-12 Μαϊου 2019).

«Δουλέψαμε με τους φοιτητές μου στο θέμα των έξυπνων σηματοδοτών, μελετώντας παραδείγματα πόλεων στο εξωτερικό. Με τη χρήση της τεχνολογίας και την ενσωμάτωση αισθητήρων για παράδειγμα , μπορούν οι σηματοδότες να καταγράψουν τη συμπεριφορά των αυτοκινήτων, να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο αν παραστεί ανάγκη , ακόμη και να …κόψουν κλήση! Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε , είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας και θα τη βελτιώσουμε με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, την αλλαγή της συμπεριφοράς μας, αλλά ακόμη και με καθημερινές πρακτικές λύσεις», λέει η Π.Αθανασιάδου Μεντζέλου.

Στον φετεινό 3ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Croundhackathon Smartcity#3 συμμετέχουν και οι φοιτητές Αντώνης Βαρυτιμιδης, Δημήτρης Δεδέογλου , Θόδωρος Παπαθεοδώρου του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στο City Challenge Crowdhackathon #Smartcity 2 που είχε διοργανώσει το 2018 η ΚΕΔΕ η συμμετοχή των νέων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς έδωσαν το παρόν πάνω 1500 συμμετέχοντες και 112 ομάδες.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity3 πραγματοποιείται από τις 10 Μαΐου έως και τις 12 Μαΐου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

ΦΩΤΟ λεζάντα:Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα»'
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ