Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Το ολόχρυσο Rolex του Άιρτον Σένα βγαίνει προς πώληση

Ο αδικοχαμένος πιλότος της F1, Άιρτον Σένα, είναι πια μια τουλάχιστον μυθική μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Κάποτε όμως δεν ήταν παρά ένα αμούστακο αγόρι που περίμενε κάποιον να τον «ανακαλύψει» και να του δώσει μια ευκαιρία στις μεγάλες κατηγορίες.



Και ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε: ήταν ο Angelo Parrilla, ο μέντορας του Σένα, στον οποίο δώρισε τελικά ο θρύλος το χρυσό Rolex Cosmograph Daytona του.

Το σπάνιο ρολόι των 18 καρατίων φέρει στο σώμα του τα ιστορικά διαπιστευτήρια του Σένα, γράφοντας στο πίσω μέρος του «A Angelo da Ayrton 1978», στον «Angelo από τον Ayrton» δηλαδή.



Ο Parrilla ήταν πράγματι ο άνθρωπος που έφερε στην Ιταλία τον 18χρονο Άιρτον, βάζοντάς τον στον σωστό δρόμο για τα αγωνιστικά μεγαλεία που θα ακολουθούσαν. Η στενή τους σχέση απαθανατίστηκε στην αφιέρωση του ρολογιού, ένας από τους παλιότερους αυτόματους χρυσούς χρονογράφους της σειράς Daytona.



Το ρολόι συνοδεύεται από υπογεγραμμένη φωτογραφία του Σένα, διάφορα ενθύμιά του αλλά και από συνοδευτική επιστολή του Parrilla που επαληθεύει την αυθεντικότητα του πράγματος.



Το Rolex θα βγει σε δημοπρασία στη Γενεύη στις 11-12 Μαΐου 2019, ο συλλέκτης μπορεί ωστόσο να κάνει ήδη την ηλεκτρονική προσφορά του για το ρολόι που αναμένεται να πιάσει κάπου μεταξύ 89.000-178.000 ευρώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ