Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Πέντε κοινά προβλήματα που έχουν τα ζευγάρια

Όλα τα ζευγάρια έχουν τα προβλήματά τους. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν τα ζευγάρια και πώς να τα ξεπεράσουν.



1. Κοινή χρήση ευθυνών
Δεν είναι πάντα εύκολο για τα ζευγάρια να αποφασίσουν ποιος πρέπει να βγάλει τα σκουπίδια, να πλύνει τα πιάτα ή να χειριστεί άλλες ευθύνες.
Για να αποφύγετε τυχόν παρανοήσεις, κάντε μια λίστα με τις εργασίες και δείτε ποιος θα κάνει τι. Και οι δύο πρέπει να είστε αφοσιωμένοι στις ευθύνες σας.

2. Τα οικονομικά προβλήματα
Ένα από τα πιο κοινά θέματα μεταξύ των ζευγαριών είναι τα χρήματα. Επομένως, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν συγκρούσεις ως προς τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων.
Η εξισορρόπηση της συναισθηματικής πραγματικότητας των χρημάτων μπορεί να είναι δουλειά για κάθε ζευγάρι, αφού τα συναισθήματά μας για τα χρήματα είναι πολύ προσωπικά.
Βεβαίως, τα περισσότερα επιχειρήματα σχετικά με τα χρήματα δεν είναι πραγματικά οικονομικά. Ως εκ τούτου, συνιστούμε να αφιερώσετε χρόνο για να έχετε μια εποικοδομητική συνομιλία με τον σύντροφο σας. Συζητήστε τυχόν ζητήματα που προκύπτουν. Η συζήτηση αυτή θα σας δώσει την ευκαιρία να δώσετε προτεραιότητα στις δαπάνες και να σχεδιάσετε ένα σχέδιο δράσης.

3. Παρανόηση και από τα δύο μέρη
Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Για όσους αισθάνονται χαμένοι στο κενό, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι «πλοήγησης» κάθε φορά που πρέπει να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για κάτι προσωπικό.
Στις περισσότερες συζητήσεις, μπορεί να θυμάστε πόσο εσφαλμένα αισθανθήκατε.
Επομένως, πείτε στο σύντροφό σας πώς αισθάνεστε πραγματικά. Μάθετε να εκφράζεστε. Τα υπόλοιπα θα έρθουν αυτόματα.

4. Πολύς χρόνος μαζί
Εάν ο σύντροφός σας είναι ο καλύτερος φίλος σας, τότε είστε τυχεροί. Είναι θαυμάσιο να μοιραστείτε αυτό το συναίσθημα με τον σύντροφό σας και να απολαύσετε πολλές δραστηριότητες μαζί.
Ωστόσο, ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο. Το να είσαι σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις τα χόμπι που αγαπάς ή να κόψεις τους φίλους σου.
Αν αυτό συμβαίνει στη σχέση σας και θέλετε να το διορθώσετε, αφήστε λίγο χρόνο στον προγραμματισμό σας. Για παράδειγμα, κάντε μια βόλτα στη φύση, επισκεφθείτε παλιούς φίλους ή πηγαίνετε σε ένα μουσείο. Το να περνάτε χρόνο μακριά από τον σύντροφό σας θα σας κάνει να θέλετε να είστε μαζί του περισσότερο.

5. Σεξουαλικά προβλήματα
Η σωματική οικειότητα είναι σημαντική σε μια μακροπρόθεσμη σχέση, αλλά είναι και η κύρια αιτία ενός από τα πιο κοινά οικογενειακά προβλήματα όλων των εποχών: τα σεξουαλικά προβλήματα.
Στην πραγματικότητα, σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν σε μια σχέση για διάφορους λόγους. Το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα είναι η απώλεια της λίμπιντο.
Αν και πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι μόνο οι γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη λίμπιντο, οι άνδρες μπορούν επίσης να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Σε άλλες περιπτώσεις, τα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να οφείλονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις κάθε μέλους του ζευγαριού.
Εν κατακλείδι, θυμηθείτε ότι τα προβλήματα έχουν λύση μέσω του διαλόγου, της υπομονής και της προθυμίας και των δύο μερών να εργαστούν μέσω αυτού του ζητήματος. Μην αποθαρρύνεστε, διότι με αυτές τις απλές συμβουλές μπορείτε να διορθώσετε τα ζητήματα που σχετίζονται με τη σχέση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ