Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Τι θα γίνει με το τριήμερο φεστιβάλ Woodstock για τα 50 χρόνια του

Σύγχυση επικρατεί με τις αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά ή όχι, το προγραμματισμένο τριήμερο φεστιβάλ Woodstock τον ερχόμενο Αύγουστο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων του.
Το «Woodstock 50» είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα από τις 16 έως 18 Αυγούστου στο Watkins Glen στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, με τη συμμετοχή του Jay-Z, της Μάιλι Σάιρους και τους Killers. Τη Δευτέρα όμως, ο κύριος επενδυτής της εκδήλωσης δήλωσε ότι το φεστιβάλ θα ακυρωθεί, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Παρά την τεράστια επένδυση χρόνου, προσπάθειας και δέσμευσής μας, δεν πιστεύουμε ότι η παραγωγή του φεστιβάλ μπορεί να πραγματοποιηθεί ως ένα γεγονός που αξίζει το όνομα του Woodstock, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία και την ασφάλεια των καλλιτεχνών, των συνεργατών και των παρευρισκόμενων» δήλωσε η εταιρεία Dentsu Aegis Network, μέλος της Dentsu Inc. «Ως αποτέλεσμα και μετά από προσεκτική εξέταση, το Amplifi Live της Dentsu Aegis Network, συνεργάτης του Woodstock 50, αποφάσισε να ακυρώσει το φεστιβάλ».

Αλλά σε μια δήλωση προς το ηλεκτρονικό περιοδικό Pitchfork αργότερα την ίδια ημέρα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ είπαν ότι η εκδήλωση θα προχωρήσει με νέο χρηματοδότη, προσθέτοντας ότι: «Θα είναι μια έκρηξη».

Οι διοργανωτές του Woodstock 50 δήλωσαν: «Δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε ότι η 50ή επέτειος του Woodstock θα είναι ένα φεστιβάλ αντάξιο της εικόνας, του ονόματος και της θέσης που έχει το φεστιβάλ στην αμερικανική ιστορία και τον πολιτισμό. Αν και ο οικονομικός μας εταίρος αποχωρεί, φυσικά θα συνεχίσουμε με το σχεδιασμό του φεστιβάλ και θα προχωρήσουμε με νέους συνεργάτες». Ο υποστηρικτής και συνιδρυτής του φεστιβάλ του 1969 Michael Lang αρνήθηκε επίσης ότι η διοργάνωση έχει ακυρωθεί. Μετά την ανακοίνωση της Dentsu, δήλωσε στους New York Times: «Δεν έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν μονομερώς το φεστιβάλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ