Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

«Κάτι βαθιές σιωπές παράξενες ηχούν … » - Έκθεση Ζωγραφικής της Τάssαs Μπιτσάνη-Πέτρου

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 8.00μμ η Έκθεση Ζωγραφικής της Τάssαs Μπιτσάνη-Πέτρου, με τίτλο 
«Κάτι βαθιές σιωπές παράξενες ηχούν … » (Κλείτος Κύρου) 
στο ARTCAFÉ CHEZ JEAN, Φράγκων 3, τηλ. 231 053 9672

Διάρκεια έκθεσης 10 – 31 Mαΐου 2019
Η έκθεση περιλαμβάνει 35  έργα μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων σε ακρυλικό  εμπνευσμένα από «δέντρα πολύφωνα ακοίμητα….., από κλαδιά που παραμερίζεις και βλέπεις τώρα τα πράγματα πιο σφαιρικά, ωστόσο πάλι δεν κατανοείς τα σημαίνοντά του κόσμου ετούτου…., από κερασιές που ανθίζουν πάλι, πρόσκαιρες, έρχονται και περνούν με τη βροχή…, από πλοία ακίνητα που πλέουν…», δοσμένα με καλλιτεχνική ελευθερία και προσπάθεια απόδοσης της εξπρεσιονιστικής ομορφιάς τους.
         Πρόκειται για τη 21η Ατομική Έκθεση της Τάssας Μπιτσάνη–Πέτρου. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η απεικόνιση προσώπων, ο ψυχισμός τους και οι εσωτερικές καταστάσεις που απεικονίζονται σε αυτά, όπως και  η απόδοση εικόνων από τη φύση, τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο.
Έχει πραγματοποιήσει 21 Ατομικές Εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές Ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Βασιλεία της Ελβετίας και στη Νέα Υόρκη. Έργα της υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, στην «Τέχνη» Κιλκίς, στο Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» και σε άλλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
▪ «Η Τάssα Μπιτσάνη – Πέτρου ανήκει στους καλλιτέχνες εκείνους που εκφράζουν όλο τους το είναι, τον εσωτερικό τους κόσμο και τις προσωπικές τους αναζητήσεις και ανησυχίες μέσα από τα χρώματα, τον καμβά και τα πινέλα… Χρωματικές εκρήξεις, έντονα καθαρά χρώματα και σίγουρες σταθερές πινελιές ορίζουν το θέμα (Θάλεια –Μαρία Αλεξάκη, Μουσειολόγος – Επιμελήτρια Εκθέσεων Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης).
 «Η Tάssa Μπιτσάνη - Πέτρου είναι μια ζωγράφος που μέσα από τα έργα της θέτει σε προτεραιότητα τον άνθρωπο. Η θεματικές των έργων της ποικίλλουν, ενώ έχουν ως κύριο στόχο τους, να περιγράψουν, να προβληματίσουν, αλλά και να δημιουργήσουν ελπίδα….» (Μαρία Οκονομίδου,  Μουσειολόγος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ