Ασυνήθιστο για την ελληνική κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα ένα νοστιμότατο φαγητό, που θα αγαπήσουν τα παιδιά.
Υλικά
Εκτέλεση
Σοτάρετε τον κιμά, τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη, τις ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες) και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει για μισή ώρα.
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις τηγανίζετε ελαφρά και τις βάζετε σε κατσαρόλα ή σε ταψάκι. Ρίχνετε από πάνω τον κιμά με τη σάλτσα του και το νερό ή το ζωμό κρέατος. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ή αν το έχετε σε ταψάκι, το βάζετε στο φούρνο.
Υλικά
- 250 γραμμ. κιμά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
- 1/2 φλιτσάνι τσαγιού λάδι
- 2-3 ντομάτες
- 1/2 φύλλο δάφνης
- 1 κιλό πατάτες
- λάδι για το τηγάνισμα
- ελάχιστη ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε τον κιμά, τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη, τις ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες) και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει για μισή ώρα.
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις τηγανίζετε ελαφρά και τις βάζετε σε κατσαρόλα ή σε ταψάκι. Ρίχνετε από πάνω τον κιμά με τη σάλτσα του και το νερό ή το ζωμό κρέατος. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ή αν το έχετε σε ταψάκι, το βάζετε στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ