Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Καρέ καρέ μαθήματα σκίτσου, στο Βούπερταλ της Γερμανίας (φωτογραφίες)

Πόντος χωρίς τέχνη δεν υπάρχει
Η τέχνη του ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ, στο Βούπερταλ της Γερμανίας
Άρωμα… Χριστουγέννων, αλλά και Πόντου είχε αυτή τη φορά το ταξίδι του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη, που βρέθηκε στη Γερμανία, προσκεκλημένος από τον Σύλλογο Ποντίων Βούπερταλ «Ακρίτας». Ο σκιτσογράφος επισκέφτηκε την Ποντιακή Κοινότητα του Βούπερταλ, όπου συναντήθηκε με μικρούς και μεγάλους φίλους του σκίτσου, για να τους παρουσιάσει τον τρόπο, την σκέψη και τη διαδικασία της τέχνης του σκίτσου, γιατί «Πόντος χωρίς τέχνη δεν υπάρχει».
Με αφορμή τον Πόντο, αλλά και την έλευση της εορταστικής περιόδου, ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης παρουσίασε βήμα - βήμα την σκιτσοδημιουργία από μια ποντιακή λίρα, ένα νταούλι, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το αστέρι των Χριστουγέννων, μπάλες χριστουγεννιάτικες, κα.

Διδάσκοντας στην Ελληνική γλώσσα, αλλά και στην Ποντιακή διάλεκτο, ο Πόντιος σκιτσογράφος συνδύασε ιστορία και τέχνη με τον καλύτερο τρόπο. Γονείς και παιδιά, συνταξίδεψαν στον κόσμο του σκίτσου, παίρνοντας το καράβι "ΑΡΓΩ" και κωπηλατώντας με το πενάκι τους, από το λιμάνι του σκίτσου στα άγια χώματα του Πόντου, για να μάθουν, να γνωρίσουν οι μικρότεροι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε μετά σχετική ιδέα του προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Κολωνίας και Περιχώρων "Οι Αργοναύτες" Δημήτρη Κωνσταντινίδη και αποτελεί μια προσφορά του Δημήτρη Νικολαΐδη, του μοναδικού Έλληνα σκιτσογράφου στην ελληνική τηλεόραση που, μέσα από το ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ, παρουσιάζει εδώ και χρόνια με απλές γραμμές και εύκολο τρόπο την τέχνη του σκίτσου.

O σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης ευχαριστεί θερμά, τα μέλη και τη νεολαία του Ποντιακού Συλλόγου στο Βούπερταλ, την πρόεδρο Σοφία Καβούκη, τους υπέροχους γονείς για την αγάπη και τη φιλοξενία τους, αλλά και τη δυνατότητα τους να δουν πιο πέρα από το πέρα (στην τέχνη του σκίτσου), τα παιδιά, μικρά και μεγάλα για την σκιτσοσυνεργασία τους και όλους μαζί για τη διορατικότητά τους, βάζοντας τις τέχνες και τον πολιτισμό σε κάθε...ΠΟΝΤΙΟδράση!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ