Μερικά χτυπήματα με αυγοδάρτη και καλά υλικά θέλει η αυθεντική συνταγή για μους σοκολάτας, όπως την παραδίδει ένας από τους καλύτερους σεφ της Γαλλίας, ο Alain Ducasse.
Υλικά
Εκτέλεση
Κόψτε την σοκολάτα σε κομμάτια, βάλτε την σε μπολ
Σε κατσαρολάκι βάλτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να βράζουν
Οταν κοχλάξει ελαφρά, βγάλτε το από τη φωτιά και ρίξτε το στο μπολ με την σοκολάτα
Ανακατέψτε καλά, να αναμειχθούν τα υλικά
Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε καλά
Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει
Σπάστε τα αυγά και χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους
Με αυγοδάρτη χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια, ρίξτε και τη ζάχαρη να σφίξουν
Προσθέστε στα χτυπημένα ασπράδια και τους χτυπημένους (ξεχωριστά) κρόκους
Ρίξτε αυτό το μείγμα στην λιωμένη σοκολάτα
Τοποθετήστε την μους σε ξεχωριστά κολωνάτα ποτήρια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβρίρετε
Υλικά
- 180 γραμμάρια σοκολάτα με 70% κακάο
- 1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
- 1 ποτηράκι γάλα
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 3 αυγά
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόψτε την σοκολάτα σε κομμάτια, βάλτε την σε μπολ
Σε κατσαρολάκι βάλτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να βράζουν
Οταν κοχλάξει ελαφρά, βγάλτε το από τη φωτιά και ρίξτε το στο μπολ με την σοκολάτα
Ανακατέψτε καλά, να αναμειχθούν τα υλικά
Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε καλά
Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει
Σπάστε τα αυγά και χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους
Με αυγοδάρτη χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια, ρίξτε και τη ζάχαρη να σφίξουν
Προσθέστε στα χτυπημένα ασπράδια και τους χτυπημένους (ξεχωριστά) κρόκους
Ρίξτε αυτό το μείγμα στην λιωμένη σοκολάτα
Τοποθετήστε την μους σε ξεχωριστά κολωνάτα ποτήρια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβρίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ