Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Η επόμενη ημέρα (εκλογές ή όχι) του Αλέξη Τσίπρα...

Για την κοινωνία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κλείσει με το έργο της και μάλιστα προ πολλού χρονικά. Οι εκλογές είναι η επιθυμία των περισσοτέρων πολιτών (το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις σε ποσοστό 62%). Το ερώτημα τώρα είναι τι θα κάνει ο πρωθυπουργός το επόμενο χρονικό διάστημα;
Για τους καλά γνωρίζοντες τα πολιτικά-οικονομικά και όχι μόνο πράγματα της χώρας οι εκλογές είναι αναπόφευκτες αφού το κλίμα δυναμιτίζουν τόσο η δυσαρέσκεια των πολιτών όσο και οι Πρέσπες...

του Νίκου Κούτρικα

Τόσο οι ΑΝΕΛ με τις κινήσεις τους καθώς και οι δηλώσεις του κ Καμμένου για το τι θα κάνει όταν ψηφιστούν από τον Ζάεφ ή πάει το θέμα στην Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών μαζί με την διαγραφή και του κ. Κουικ ερμηνεύονται και δείχνουν ένα και μόνο πράγμα ότι: Η συμφωνία των Πρεσπών θα καθορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

Θα έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας έως τον Οκτώβριο;

Τριπλές κάλπες το Μάιο;

Ή εκλογικό αιφνιδιασμό Τσίπρα;

Ο κ Καμμένος ανακάτεψε την τράπουλα για τα καλά και πήρε πολιτικά το κλίμα σίγουρα όχι τυχαία όπως φάνηκε αρχικά με τις διφορούμενες δηλώσεις του από την Λαμία. Ολα θα εξαρτηθούν τελικά από το πότε θα πάει η συμφωνία στην Ελληνική βουλή όπου θα αποχωρήσει.

Άρα τοποθετήθηκε χρονικά ο ίδιος και έκανε και την διαγραφή του κ Κουικ.

Όλα αυτά δείχνουν ένα εκρηκτικό κλίμα εξελίξεων Καμμένου-Τσίπρα όπου με την ομιλία του ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη επιδιώκει να μετριάσει και να ζυγίσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας στην Βόρειο Ελλάδα και στην καλύτερη (απίθανο) εκδοχή να γυρίσει το κλίμα υπέρ ΣΥΡΙΖΑ για τις Πρέσπες.

Εικόνα λοιπών διάλυσης στην κυβέρνηση μαζί με διαρροές Μαξίμου ότι ο κυβερνητικός εταίρος είναι δήθεν "μπερδεμένος" που ανησύχησαν ακόμα και τις Βρυξέλλες διαρροές που όμως δεν αποκλείουν ένα απόλυτο... συντονισμό παραπληροφόρησης.
Τώρα εάν αποχωρήσει ο κ Καμμένος θα δημιουργηθεί μια κυβέρνηση απόλυτης μειοψηφίας με ανασχηματισμό και εκλογές μέχρι τον Μάιο με τριπλές κάλπες και στην καλύτερη απίθανη περίπτωση θα αντέξει μέχρι τον Οκτώβριο. Ενώ οι Ανελ θα στηρίζουν νομοσχέδια στην Βουλή.
Το επικρατέστερο σενάριο όμως είναι οι εκλογές να γίνουν αιφνιδιαστικά το επόμενο διάστημα για να φύγει η κυβέρνηση διατηρώντας ότι ποσοστά της απέμειναν.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα κοιτάξει να αποφύγει τις εκλογές με ένα καινούργιο αφήγημα που όμως δεν θα αποδώσει πολλά αφού το μέρισμα δόθηκε μειωμένο σε σχέση με πέρσι παρα το υπερπλεόνασμα 6.5% ενώ οι πολίτες χάνουν συνεχώς εισόδημα με την υπερ φορολόγησή τους.

Το όλο σκηνικό το γνωρίζει καλά η κυβέρνηση και μετράει τώρα αντιδράσεις στήνοντας την σκακιέρα των εκλογών μέσα στο απρόβλεπτο των κινήσεων του κ Τσίπρα...

Τέλος οι εκλογές είναι αναπόφευκτες αιφνίδια ή προγραμματισμένες αφού το δακτυλίδι από την κοινωνία έχει περάσει οριστικά στον κ Κυριάκο Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ