Εντυπωσιακή είναι η Ελληνική παρουσία στην μεγαλύτερη καταναλωτική Έκθεση B2C τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, FOOD & LIFE, που γίνεται από την περασμένη Τετάρτη στο Μόναχο της Γερμανίας.
Τα Ελληνικά περίπτερα – Εκθέτες έχουν «κλέψει την παράσταση» και είναι σημείο αναφοράς των επισκεπτών που περνούν αυτές τις ημέρες από το υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο του Messe München.
Η έκθεση FOOD & LIFE πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2003 και έχει καθιερωθεί πλέον ως σημείο συνάντησης των γευσιγνωστών της ποιοτικά υψηλής και παραδοσιακής κουζίνας, στην οποία παίρνουν μέρος 320 αποκλειστικά μικροί και μεσαίοι παραγωγοί και εταιρίες με ξεχωριστά εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα, delicatessen, καθώς και με βιολογικά προϊόντα. Με την φετινή συμμετοχή να έχει
Οι εκθέτες που συμμετέχουν, έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν από κοντά στους πελάτες τους, να δουν τις καταναλωτικές συνήθειες και τις αγοραστικές-γευστικές προτιμήσεις του γερμανικού καταναλωτικού κοινού, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους επισκέπτες της έκθεσης.
Επιπλέον, προσεγγίζουν επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Κοντά στους σχεδόν 30 Έλληνες Εκθέτες βρέθηκε η Γενική Πρόξενος του Μονάχου Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θεμιστοκλής Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κος Ταξιάρχης Φαρμάκης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ του Μονάχου Νικ. Μπελιάς και ο επιστημονικός συνεργάτης κος Δημήτρης Παπούλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Haar Μονάχου και Περιχώρων, οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην έκθεση, 20 επιχειρηματίες από την Τουρκία που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες της ελληνικής κοινότητας του Μονάχου. Πρόσωπα που έδωσαν το παρών και στο επαγγελματικό και επιχειρηματικό δείπνο που έγινε με μεγάλη επιτυχία.
Τα Ελληνικά περίπτερα επισκέφθηκαν και Ελληνικά σχολεία του Μονάχου με τους καθηγητές τους. Το 2ο Γυμνάσιο Μονάχου και το 1ο Λύκειο Μονάχου, που ξεναγήθηκαν στα περίπτερα και γεύτηκαν παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, αλλά και πιο ιδιαίτερα προϊόντα, από μικρούς παραγωγούς.
Στη φετινή 6η επίσημη ελληνική συμμετοχή, παίρνουν μέρος: η Περιφέρειεα Στερεάς Ελλάδας με 15 τοπικές επιχειρήσεις, η Περιφέρεια Αττικής με 7 τοπικές επιχειρήσεις, ενώ συμμετέχουν άλλες 5 επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα 162 τμ.
Η ελληνική συμμετοχή γίνεται με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, επίσημου αντιπροσώπου του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου σε Ελλάδα και Κύπρο και με την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής έχει αναλάβει η εταιρία K.L.Ni. Promotion.
Ακολουθεί η αναλυτική λίστα των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν:
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τις επιχειρήσεις:
• ΑΝΘΗΔΩΝ: extra παρθένο ελαιόλαδο
• PARASKEVAS OLIVES: φυσικές ελιές, ελαιόλαδο, σαπούνι ελαιολάδου
• ΑΜΑΛΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ: χειροποίητες μαρμελάδες, chutneys, μικρογεύματα, ξύδι με φρούτα
• ΕΥΒΟΪΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ: ποικιλίες μελιού με διάφορα βότανα και φυτά
• ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ: φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια
• ΓΛΥΚΑΚΙ: chutneys, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού
• ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ «ΜΕΛΙΤΤΕΑΣ»: ελληνικό και βιολογικό μέλι
• ALPHA FIGS: αποξηραμένα σύκα
• FTHIA SOAP: φυσικά σαπούνια, ελαιόλαδο
• DOLOPIA: χειροποίητες μαρμελάδες, chutneys, γλυκά του κουταλιού, ζυμαρικά
• ATALANTI-ANESTAKOS FAMILY: extra παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικές ελιές
• ΣΥΚΟΦΑΓΟΣ: σαλάμι από σύκο, σύκο με σοκολάτα
• ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: κουλούρια βουτύρου παραδοσιακοί κουραμπιέδες
• ΑΦΟΙ ΜΠΡΟΚΟΥ-ΚΝΩΣΣΟΣ: παραδοσιακά σαπούνια ελαιολάδου, εμπορία ελαιολάδου
• BIO GOUPIOS: ελαιόλαδο, οίνος, βιολογικά προϊόντα, σαπούνια
Η Περιφέρεια Αττικής με τα επιχειρήσεις:
• ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΔΑΝΑΗ: παραδοσιακά-χειροποίητα αλλαντικά
• «ΜΕΛΙΡΡΥΤΗ» - ΣΥΡΓΚΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: προϊόντα μελιού
• FIORITO: ξηροί καρποί, καραμελομένοι ξηροί καρποί, γλυκά
• BONUM TERRAE: τρόφιμα και ελαιόλαδο
• ΑΛΦΑ + ΩΜΕΓΑ: φυστίκια, ελαιόλαδο
Οι ιδιώτες
• CRETAN PRODUCTS KAKOULAKI: ελιές, προϊόντα ελιάς (Κρήτη)
• «ΜΙΤΑΤΟ» - ΓΡΥΛΛΑΚΗ: παραδοσιακά τυριά (Κρήτη)
• GOJI SPIRIT: φυσικοί χυμοί, chutneys, dressings, αλλείματα, σάλτσες, τουρσιά (Κορινθία)
• ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΕΛΑΙΟΕΞΑΓΩΓΙΚΗ – OLIVE GARDENS: δαμασκηνοελιές (Άργος)
• ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ – ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: μέλι, βότανα, κεραλοιφές (Κρήτη)
Τα Ελληνικά περίπτερα – Εκθέτες έχουν «κλέψει την παράσταση» και είναι σημείο αναφοράς των επισκεπτών που περνούν αυτές τις ημέρες από το υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο του Messe München.
Η έκθεση FOOD & LIFE πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2003 και έχει καθιερωθεί πλέον ως σημείο συνάντησης των γευσιγνωστών της ποιοτικά υψηλής και παραδοσιακής κουζίνας, στην οποία παίρνουν μέρος 320 αποκλειστικά μικροί και μεσαίοι παραγωγοί και εταιρίες με ξεχωριστά εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα, delicatessen, καθώς και με βιολογικά προϊόντα. Με την φετινή συμμετοχή να έχει
Οι εκθέτες που συμμετέχουν, έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν από κοντά στους πελάτες τους, να δουν τις καταναλωτικές συνήθειες και τις αγοραστικές-γευστικές προτιμήσεις του γερμανικού καταναλωτικού κοινού, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους επισκέπτες της έκθεσης.
Επιπλέον, προσεγγίζουν επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Κοντά στους σχεδόν 30 Έλληνες Εκθέτες βρέθηκε η Γενική Πρόξενος του Μονάχου Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θεμιστοκλής Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κος Ταξιάρχης Φαρμάκης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ του Μονάχου Νικ. Μπελιάς και ο επιστημονικός συνεργάτης κος Δημήτρης Παπούλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Haar Μονάχου και Περιχώρων, οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην έκθεση, 20 επιχειρηματίες από την Τουρκία που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες της ελληνικής κοινότητας του Μονάχου. Πρόσωπα που έδωσαν το παρών και στο επαγγελματικό και επιχειρηματικό δείπνο που έγινε με μεγάλη επιτυχία.
Τα Ελληνικά περίπτερα επισκέφθηκαν και Ελληνικά σχολεία του Μονάχου με τους καθηγητές τους. Το 2ο Γυμνάσιο Μονάχου και το 1ο Λύκειο Μονάχου, που ξεναγήθηκαν στα περίπτερα και γεύτηκαν παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, αλλά και πιο ιδιαίτερα προϊόντα, από μικρούς παραγωγούς.
Στη φετινή 6η επίσημη ελληνική συμμετοχή, παίρνουν μέρος: η Περιφέρειεα Στερεάς Ελλάδας με 15 τοπικές επιχειρήσεις, η Περιφέρεια Αττικής με 7 τοπικές επιχειρήσεις, ενώ συμμετέχουν άλλες 5 επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα 162 τμ.
Η ελληνική συμμετοχή γίνεται με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, επίσημου αντιπροσώπου του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου σε Ελλάδα και Κύπρο και με την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής έχει αναλάβει η εταιρία K.L.Ni. Promotion.
Ακολουθεί η αναλυτική λίστα των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν:
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τις επιχειρήσεις:
• ΑΝΘΗΔΩΝ: extra παρθένο ελαιόλαδο
• PARASKEVAS OLIVES: φυσικές ελιές, ελαιόλαδο, σαπούνι ελαιολάδου
• ΑΜΑΛΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ: χειροποίητες μαρμελάδες, chutneys, μικρογεύματα, ξύδι με φρούτα
• ΕΥΒΟΪΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ: ποικιλίες μελιού με διάφορα βότανα και φυτά
• ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ: φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια
• ΓΛΥΚΑΚΙ: chutneys, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού
• ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ «ΜΕΛΙΤΤΕΑΣ»: ελληνικό και βιολογικό μέλι
• ALPHA FIGS: αποξηραμένα σύκα
• FTHIA SOAP: φυσικά σαπούνια, ελαιόλαδο
• DOLOPIA: χειροποίητες μαρμελάδες, chutneys, γλυκά του κουταλιού, ζυμαρικά
• ATALANTI-ANESTAKOS FAMILY: extra παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικές ελιές
• ΣΥΚΟΦΑΓΟΣ: σαλάμι από σύκο, σύκο με σοκολάτα
• ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: κουλούρια βουτύρου παραδοσιακοί κουραμπιέδες
• ΑΦΟΙ ΜΠΡΟΚΟΥ-ΚΝΩΣΣΟΣ: παραδοσιακά σαπούνια ελαιολάδου, εμπορία ελαιολάδου
• BIO GOUPIOS: ελαιόλαδο, οίνος, βιολογικά προϊόντα, σαπούνια
Η Περιφέρεια Αττικής με τα επιχειρήσεις:
• ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΔΑΝΑΗ: παραδοσιακά-χειροποίητα αλλαντικά
• «ΜΕΛΙΡΡΥΤΗ» - ΣΥΡΓΚΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: προϊόντα μελιού
• FIORITO: ξηροί καρποί, καραμελομένοι ξηροί καρποί, γλυκά
• BONUM TERRAE: τρόφιμα και ελαιόλαδο
• ΑΛΦΑ + ΩΜΕΓΑ: φυστίκια, ελαιόλαδο
Οι ιδιώτες
• CRETAN PRODUCTS KAKOULAKI: ελιές, προϊόντα ελιάς (Κρήτη)
• «ΜΙΤΑΤΟ» - ΓΡΥΛΛΑΚΗ: παραδοσιακά τυριά (Κρήτη)
• GOJI SPIRIT: φυσικοί χυμοί, chutneys, dressings, αλλείματα, σάλτσες, τουρσιά (Κορινθία)
• ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΕΛΑΙΟΕΞΑΓΩΓΙΚΗ – OLIVE GARDENS: δαμασκηνοελιές (Άργος)
• ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ – ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: μέλι, βότανα, κεραλοιφές (Κρήτη)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ