Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Οι Έλληνες είναι μορφωμένοι, αλλά δεν έχουν σωστή οδηγική συμπεριφορά

«Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο, που σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους έχουν υψηλό ποσοστό κατόχων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Ωστόσο, μας λείπει η καλλιέργεια σε πολλούς τομείς της ζωής. Ένας από αυτούς, είναι η συμπεριφορά κατά την οδήγηση», είπε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Δημήτρης Πετρούνιας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, με αφορμή το διήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού του Δήμου Καβάλας, στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, με τίτλο: «Καν’ το σωστά», του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς».



Ο Δημ. Πετρούνιας δήλωσε χαρούμενος για την επαφή με την μαθητιώσα νεολαία και την ανταπόκριση που δείχνει στις δράσεις του Ινστιτούτου, όπως η συγκεκριμένη. «Επενδύουμε στη σωστή γνώση και χαιρόμαστε που οι νέοι άνθρωποι έχουν «αγκαλιάσει» την προσπάθεια του Ινστιτούτου σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε. Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ισόγειο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων και στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης», εθελοντές συνεργάτες του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», θα ενημερώσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων και Λυκείων της Καβάλας, σχετικά με την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Στην πυλωτή του Διοικητηρίου, μάλιστα, υπάρχει προσομοιωτής που δείχνει τις συνέπειες ενός τροχαίου ατυχήματος.



Την πρωτοβουλία στηρίζουν: η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών και ειδικότερα: η αντιδήμαρχος Δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς και η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου, Ευαγγελία Οικονομίδου.


Περισσότερα για την Καβάλα στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ