Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κατσίφας: Ο Κωνστατίνος πέθανε όρθιος. Τον δολοφόνησαν με δυο σφαίρες στην καρδιά

«Είναι σαν να βγήκε και να τους είπε: "Εδώ είμαι, δεν φοβάμαι, μπορείτε να με σκοτώσετε αν έχετε τα κότσια" και τον σκότωσαν» λέει ο κ. Βαγγέλης Βαγγίτης, συγγενής του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, που εκτελέστηκε την περασμένη Κυριακή, από άνδρες των Αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων.

Οι δηλώσεις, που συγκλονίζουν, έγιναν λίγο μετά την ολιγόλεπτη επίσκεψη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Αργυροκάστρου, όπου δόθηκε σε συγγενικά πρόσωπα του θύματος, που συνοδεύονταν από τον ιατροδικαστή κ. Θεόδωρο Βουγιουκλάκη και τον δικηγόρο κ. Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, η άδεια ν' αντικρίσουν το νεκρό σώμα του άτυχου νέου.

«Δέχτηκε δύο βολές δίπλα στην καρδιά με διαμπερή τραύματα από όπλο μεγάλο. Δυνατο όπλο από κοντινή απόσταση» δήλωσε ο ίδιος στους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στους Βουλιαράτες, τονίζοντας πως -σύμφωνα με τη δική του γνώμη- ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε. «Αυτό το ξέραμε και φαίνεται από τα τραύματα του».

Παράλληλα επεσήμανε πως αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για να βάλει τέλος στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών γύρω από το θάνατο του 35χρονου, ξεκαθαρίζοντας πως: «Δεν ήταν κρυμμένος, δεν ήταν κάτω σε χόρτα, πίσω από πέτρες. Τίποτα. Τα τραύματα τα δέχτηκε όρθιος. Τους δολοφόνους τους έβλεπε ξεκάθαρα».

Κατάθεση στις ελληνικές Αρχές έδωσαν οι γονείς του Κατσίφα. Μυστήριο με το κινητό



«Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πέθανε όρθιος, δίπλα του υπήρχε ένας λάκκος, αν ήθελε να προφυλαχθεί, θα έμπαινε μέσα», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Παππάς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την έρευνα για το θάνατο του 35χρονου ομογενή στους Βουλιαράτες.

Ο ίδιος έβαλε στο «χάρτη» μία νέα διάσταση, σημειώνοντας ότι σε χθεσινές δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας, κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι πολιτικοποίησε το θέμα Κατσίφα, λέγοντας ότι προσπαθεί να απομακρύνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα σκάνδαλα και να την στρέψει αλλού.

«Είδαμε την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, πλυμένη και με ραμμένα τραύματα», είπε ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος, που είδε το άψυχο κορμί του 35χρονου, παρουσία του Έλληνα ιατροδικαστή, για μόλις πέντε λεπτά.

Αίσθηση προκαλεί πως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου, η σορός είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί όταν έφτασε εκεί ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, δηλαδή πολύτιμα στοιχεία είχαν αλλοιωθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι αξιόπιστη η όποια εξέταση της σορού γίνει εκ των υστέρων.

Κατά τον κ. Γιοβανόπουλο, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στο ύψος της καρδιάς και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής.


Ο Έλληνας ιατροδικαστής, Θ. Βουγιουκλάκης, που είδε την σορό, διαπίστωσε τα ράμματα στα τραύματα και το πλύσιμο της σορού, ότι δεν υπήρχε πυροβολισμός εξ επαφής, αλλά και ότι δεν υπήρξε τραύμα στα πόδια του 35χρονου, που να αποδεικνύει ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν και όχι απευθείας να τον σκοτώσουν.

Η πομπή που μετέφερε το άψυχο σώμα του 35χρονου ξεκίνησε αφού είχε νυχτώσει και σε αυτήν υπήρχαν πολλά περιπολικά της αλβανικής Αστυνομίας που συνόδευαν το ασθενοφόρο με την σορό μέχρι το Νοσοκομείο Τιράνων.

Ο σκοπός ήταν να γίνει εκεί νέα εξέταση της, παρουσία  του Έλληνα ιατροδικαστή όπως επιθυμεί η οικογένεια του 35χρονου, ωστόσο μετά τις εξελίξεις τα αποτελέσματα μιας τέτοιας εξέλιξης καθίστανται κάθε άλλο παρά αξιόπιστα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, εκλήθη στο ΥΠΕΞ της Αλβανίας η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα και έλαβε ενημέρωση για ευρήματα της έρευνας για τα αίτια του περιστατικού.

Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου  του ομογενή.

Όλα ξεκίνησαν αφού η αδερφή του, προσκόμισε την αστυνομική του ταυτότητα στα δικαστήρια, με την οποία αποδεικνύεται ότι είναι Έλληνας πολίτης. Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα. Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς. Με την εξέλιξη αυτή, τα γεγονότα παίρνουν νέα τροπή, καθώς στην υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα εμπλέκεται πλέον και η ελληνική Δικαιοσύνη.

Η μειονότητα θρηνεί και προβαίνει σε σειρά καταγγελιών για την πρακτική των αστυνομικών της "RENEA", λέγοντας ότι θα μπορούσαν να συλλάβουν, αλλά επέλεξαν να "εκτελέσουν" όπως αναφέρουν τον 35χρονο.

Όπως λένε στις δηλώσεις τους, αστυνομικοί τον είχαν προκαλέσει μερικές ώρες πριν απο την τραγωδία, ενώ εκείνος σημαιοστόλιζε το χωριο Βουλιαράτες, ενοψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Να σημειώθει ότι το βράδυ της Τρίτης, κλήθηκε από το αλβανικό ΥΠΕΞ, η πρέσβης μας στα Τίρανα,προκειμένου να της δοθούν εξηγήσεις για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, άφησε πίσω του και μια κόρη 11 χρόνων, την οποία υπεραγαπούσε, όπως και την Ελλάδα, λένε οι άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά.

Είχε μάλιστα κάνει και μερικές αναρτήσεις στα social media που σήμερα μοιάζουν "προφητικές", λέγοντας πως αν πεθάνει, ήθελε με το αίμα του να γράψουν "Ελλάδα, σ΄ αγαπώ".

Όλα αυτά, ενώ συνεχίζεται το μπαράζ προκλήσεων απο Αλβανούς αξιωματούχους και όχι μόνο, με μεγαλύτερη απο αυτές το πανό που αναρτήθηκε στον αγώνα της ομάδας, διευθυντής της οποίας ειναι ο αδελφός του Αλβανού Πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ