Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Η εξουσία των πολυεθνικών εταιρειών και του Ταγίπ

Το καρντάσι ο Ταγίπ εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά, εκτός από φόβο, στην πλειοψηφία των πολιτών της γειτονικής Τουρκίας. Αυτό σημαίνει «ηγέτης» για ένα λαό. Όπως ακριβώς ο διαβαλκανικός ηγέτης, Αλέξης, ο οποίος εμπνέει εμπιστοσύνη… μόνο στους δανειστές της Ελλάδας!
  • Τόλμησαν οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί να αμφισβητήσουν τον τρόπο με τον οποίο επανεξελέγη πρόεδρος ο Ταγίπ και τους απάντησε αμέσως. Στις εκλογές, είπε, συμμετείχε το ογδόντα τοις εκατό των πολιτών, εννοούσε όσους και όσες δεν βρίσκονται στις φυλακές, ενώ στις χώρες που μιλάνε για δημοκρατία, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες δεν υπερβαίνει το σαράντα τοις εκατό! Έχει άδικο;
  • Στο λίκνο της δημοκρατίας, την Ελλάδα, εκλέγουμε κυβερνήσεις με συμμετοχή σταθερά κάτω από το πενήντα τοις εκατό, οι οποίες χρειάζονται και μπόνους εδρών για να αποκτήσουν αυτοδυναμία! Αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό, πλέον και η λύση είναι η κυβερνητική συμμαχία.
  • Στην Τουρκία κάνει κουμάντο ο σουλτάνος Ταγίπ, αλλά στην Ελλάδα «κυβερνούν» οι πολυεθνικές, όπως ο T.A.P., έχοντας υπό τον έλεγχο τους τα πολιτικά πρόσωπα, τις δυνάμεις καταστολής και σε κάποιες περιπτώσεις τη δικαστική εξουσία.
  • Ο T.A.P., ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου, κάνοντας επίδειξη δύναμης, για μία ακόμα, φορά, έστειλε στο κρατητήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας μερικούς πολίτες που απέτρεψαν την έναρξη των εργασιών στα τενάγη Φιλίππων.
  • Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Καβάλας και ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να αλλάξει η όδευση του αγωγού στην περιοχή των τεναγών Φιλίππων. Ωστόσο, ο T.A.P. συνεχίζει το έργο σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αρχικά, προσπάθησε να πείσει τους διαμαρτυρόμενους να συμβιβαστούν με μία εξωδικαστική συμφωνία.
  • Όταν δεν είδε ανταπόκριση, έκανε πρόταση για νέα διαβούλευση, αλλά με αδιαπραγμάτευτη την αλλαγή της εγκεκριμένης όδευσης. Ούτε αυτή η πρόταση είχε ανταπόκριση. Με τις συλλήψεις που έγιναν, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, θέλει να δείξει το δυναμικό πρόσωπο και αφετέρου, να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των πολιτών που αντιδρούν. Η στρατηγική του είναι σε πλήρη εξέλιξη.



Περισσότερα για την Καβάλα, την Αν. Μακεδονία και Θράκη, στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ