Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

10 χούγια οδηγών που σπάνε νεύρα

Οι 10 πιο ενοχλητικές συμπεριφορές στο δρόμο: Ποιές σας νευριάζουν, ποιές κάνετε και εσείς;
Ανοίγουμε μια λίστα και συμπληρώστε τις δικές σας εμπειρίες από κακές συμπεριφορές στο δρόμο. Χωρίς σειρά προτεραιότητας έχουμε και λέμε:

#10
Οδήγηση με τα αλάρμ αναμμένα σε στυλ “εγώ ψάχνω να παρκάρω, οι από πίσω κάντε υπομονή μέχρι να βαρεθείτε”. Εντάξει για λίγα μέτρα, μερικοί όμως πάνε όλο τον δρόμο έτσι, σέρνοντας την κίνηση από πίσω τους.

#9
Διπλοπαρκάρισμα “για μισό λεπτό” και οι άλλοι στριμωχτείτε μέχρι να πάρω τσιγάρα, ή και να παίξω και μια ωρίτσα τάβλι. Εντάξει, δύσκολο τα παρκάρισμα για δύο λεπτά, αλλά όταν έρθει και κολλήσει και το τρόλει από πίσω έκλεισε το σύμπαν.

#8
Αργά και αριστερά, γιατί σου λέει το όριο είναι 80, τι θες κύριε να τρέξεις παραπάνω. Οπότε αρχίζει το προσπέρασμα από δεξιά και ξεκινάει η αναρχία και οι επικίνδυνες συμπεριφορές.

#7
Προφυλακτήρα-προφυλακτήρα με 100 στην εθνική. Είναι μερικοί που δεν καταλαβαίνουν το “κρατάτε αποστάσεις” και κολλάνε στον πίσω προφυλακτήρα λες και θα σου πάρουν το “slip stream”. Είναι επικίνδυνο και πολύ ενοχλητικό.

#6
Σταμάτημα πριν μπω στην εθνική. Αυτή η ράμπα που κρατάει 200-300 μέτρα πριν ενωθεί με την εθνική δεν είναι για να σταματήσεις στο τέλος της, σαν σε διασταύρωση, αλλά για να επιταχύνεις να πιάσεις την ταχύτητα κίνησης των άλλων. Αλλιώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.

#5
Κλείσιμο διασταύρωσης. Σε έπιασε το φανάρι πριν προλάβεις να περάσεις και μπλόκαρες το κάθετο ρεύμα. Έτυχε την πρώτη φορά. Την επόμενη; Μπορείς να προβλέψεις αν θα περάσεις ή όχι με τόση κίνηση και να μείνεις λίγο πίσω, αν σε πιάσει κόκκινο μην κόψεις τους κάθετους. Δεν φταίνε σε τίποτα.

#4
Αριστερή στροφή μπροστά από όλους στο φανάρι. Γιατί οι άλλοι είναι κορόιδα ή γιατί εσύ βιάζεσαι. Ή γιατί νομίζεις πως δεν ενοχλείς και κανέναν. Λες και το δικό σου πέρασμα δεν θα στερήσει τον χρόνο από κάποιο “κορόιδο” πιο πίσω που θα περιμένει άλλο ένα για “πάρτη” σου.

#3
Φανάρι πάνω στη διάβαση. Μήπως πατάς πάνω στη ζέβρα όσο περιμένεις το φανάρι; Ειδικά τα μηχανάκια δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Και βλέπεις πεζούς, αμάξια, δίτροχα μία σαλάτα, κι όταν ανάβει το φανάρι ο θεός βοηθός.

#2
Ανάποδα σε μονόδρομο, γιατί δεν έχει πολλή κίνηση, ή γιατί είσαι μηχανάκι, και ο ΚΟΚ είναι για τους άλλους, εκτός και όταν δεν σε σέβονται, οπότε πρέπει να ακολουθούν τον ΚΟΚ. Μερικοί έχουν και την απαίτηση ενώ έρχονται ανάποδα, να τους προσέξεις και αν περνάς τον δρόμο και έχεις στοπ. Που να σε δουν;

#1
Για την πρώτη θέση αφήσαμε τη ΛΕΑ. Πας στη ΛΕΑ γιατί βιάζεσαι, έχει κίνηση και είναι άδεια. Η μόνη ευχή είναι να μην την χρειαστείς, γιατί επειδή είναι κι άλλοι που πάνε από πίσω, όταν έρθει η πυροσβεστική να σε απεγκλωβίσει, θα περιμένεις πολύ.

Εσείς έχετε να προσθέσετε άλλες συμπεριφορές στη λίστα; Χώστε ελεύθερα.


Μας κοινοποιήθηκε από το ειδικό στο αυτοκίνητο autotriti.gr

1 σχόλιο:

  1. Η αγενής συμπεριφορά των ανδρών οδηγών προς τις γυναίκες οδηγούς. Αν θέλουν να το παίξουν μάγκες, ας το κάνουν αλλού. ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ